Šport > Nogomet
18 ogledov

Napoli in Fiorentina vpisala le remi

Reina Napoli Genoa
1/9
EPA
Na zadnjih dveh tekmah kola je Fiorentina ob dveh rdečih kartonih remizirala v Parmi, Napoli pa je doma zapravil novi točki proti Genoi.

Srečanje na stadionu Tardini se je končalo z delitvijo plena (2:2), ki Fiorentini ne pomaga v boju za Ligo prvakov, Parmi pa je točka omogočila nadaljevanje sanj o evropskih preizkušnjah. Josip Iličić je za Toskance igral od 67. minute.

Domačini so gostom prepustili sredino igrišča in Viola je hitro zagospodarila na zelenici. A nekaj priložnosti je splavalo po vodi, kar je v 39. minuti kaznoval Antonio Cassano. Nekdanji reprezentant se je dobro odzval po predložku z leve in premagal Norberta Neta. Moštvo Vincenza Montelle je hitro odgovorilo prek Juana Cuadrada, ki je na drugi vratnici pričakal ostro podajo Alessandra Matrija in jo pospravil v prazno mrežo.

Drugi polčas se je začel z neprevidnostjo Nenada Tomovića, ki je zakrivil enajstmetrovko, slednjo pa je izkoristil Amauri. Še slabše je za goste kazalo v 53. minuti, ko je svoj drugi rumeni karton prejel Modibo Diakité. A Toskanci so bili še naprej podjetnejši in nevarnejši in nagrada je prišla v 85. minuti. Maty Fernández je fantastično izvedel prosti strel z desne strani in izenačil na 2:2. Ob koncu tekme je pri obeh ekipah zavrela kri in rdeče sta videla še Borja Valero in Gianni Munari, kar pa na razplet ni vplivalo. 

Calaio užalostil svoje delodajalce

Napoli je v zadnjih kolih izgubil veliko točk, novi dve so Neapeljčani prepustili Genoi, čeprav so na San Paolu vodili večino tekme. S tem je četa Rafaela Beníteza še dodatno zaostala za drugo Romo, medtem ko je razlika do četrte Fiorentine ostala enaka kot pred 25. kolom.


Domači so odločno začeli tekmo in že v prvih minutah sta zapretila Gonzalo Higuaín in dvakrat Dries Mertens. Argentinec je v 18. minuti dosegel tudi zaslužen vodilni gol, ko je kronal krasno globinsko podajo Mareka Hamšika. Po zaostanku so se prebudili tudi gostje, dvakrat je bil blizu gola Moussa Konaté.

Drugi polčas je ponudil precej manj kot prvi, Napoli pa je bil kaznovan za preveč neaktivno igro v napadu. Že sredi nadaljevanja je nevarno zapretil Giuseppe Sculli, v 84. minuti pa je točko gostom prinesel Emanuele Calaio. Posojeni nogometaš Napolija (!) je idealno zadel žogo po prostem strelu in s pomočjo vratnice ugnal Pepeja Reino. Napoli v zaključku ni zmogel še enega gola in zabeležil je še svoj četrti domači remi.

Italijanska liga, 25. kolo:

Bologna : AS Roma 0:1 (0:1)
Nainggolan (37)
Rene Krhin (Bologna) je odigral celo tekmo.

Livorno : Hellas Verona 2:3 (0:3)
Paulinho (72), Greco (73); Janković (33), Romulo (43), Toni (45)

Chievo Verona : Catania 2:0 (1:0)
Thereau (37/11-m), Rigoni (68)
Boštjan Cesar je igral celo tekmo, Dejan Lazarević (oba Chievo) pa je sedel na klopi za rezerve.

Inter : Cagliari 1:1 (0:1)
Rolando (52); Pinilla (40/11-m)
Samir Handanović (Inter) je odigral celotno tekmo.

Sampdoria : AC Milan 0:2 (0:1)
Taarabt (12), Rami (58)
RK: Lopez (73)/ Sampdoria
Valterja Birse (AC Milan) ni bilo v ekipi.

Udinese : Atalanta 1:1 (0:1)
Di Natale (71/11-m); Brivio (24)

Juventus : Torino 1:0 (1:0)
Tevez (30)
Jasmin Kurtić (Torino) je odigral celo tekmo.

Lazio : Sassuolo 3:2 (1:0)
Radu (36), Klose (73), Cannavaro (83/ag); Flocari (72), Flores (79)

Parma : Fiorentina 2:2 (1:1)
Cassano (39), Amauri (51/11m); Cuadrado (41), Fernández (85)
RK: Munari (Parma/94); Diakité (Fiorentina/53), Valero (Fiorentina/94)
Iličić (Fiorentina) je igral od 67. minute.

Napoli : Genoa 1:1 (1:0)
Higuaín (18); Calaio (84)

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.