Šport > Nogomet
46 ogledov

Navdih iščejo pri Špartancih

domžale Anže Petkovšek
Domžale so prejšnji teden na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa poskrbele za presenečenje in premagale angleški West Ham z 2:1. Domžalčani bodo poskušali senzacionalno izločiti uglednega tekmeca na četrtkovi povratni tekmi, ki se bo na razprodanem nekdanjem olimpijskem stadionu začela ob 20.45.

Londonski West Ham je na prvi tekmi sicer igral brez francoskega reprezentanta Dimitrija Payeta, kljub temu pa na zelenico poslal močno postavo, tudi z Andyjem Carrollom, za katerega je West Ham odštel še zdaj za klub rekordnih 15 milijonov funtov.

"Tedenska plača katerega koli igralca West Hama bi bila dovolj za pokritje enomesečnih stroškov našega kluba. Razlika je velika," je za BBC povedal Luka Elsner in ob praktično vseh vidikih premoči londonskega kolektiva poudaril še finančnega.

A kot se je že večkrat izkazalo, denar vendarle ne pomeni avtomatske zmage. Tega se zavedajo tudi angleškem taboru. "Zelo težko bo, a sem optimist. Upam, da bo to povsem drugačna tekma. Moramo biti boljši in zmagati na našem stadionu, saj imamo tudi v Evropi visoke ambicije," pravi desna roka glavnega trenerja Slavena Bilića Nikola Jurčević.

Navdih iščejo v filmu

Domžale se tekmecem skušajo upirati z zanimivimi prijemi, med katerimi je tudi nakupovanje igralcev s pomočjo družbenih omrežij, kot je za omenjen angleški medij dejal Elsner, pa svoje varovance motivira tudi z gledanjem filmov. Eden od teh je hollywoodska uspešnica 300, ki se nanaša na antični boj Špartancev s Perzijci.

"Tako kot tistih 300 Špartancev, smo tudi mi majhni in v podrejenem položaju, a bomo naredili vse, da zadržimo položaj. Uporabljamo veliko motivacijskih metod, saj je psihološka priprava izjemnega pomena. Moramo se biti pripravljeni boriti na zelenici," je za BBC pojasnil Elsner, ki se zgleduje tudi po strategu Atletica Madrida Diegu Simeoneju.

Ne pričakuje poplne ofenzive

"Vesel sem, da smo na prvi tekmi pokazali, da smo lahko nevarni. To je pomemben argument za njihovo pripravo. Če bi čutili, da ob njihovem pritisku ne zmoremo nič, bi bilo za nas izjemno težko zdržati pritisk na našo obrambo. Zavedajo se, da smo po osvojeni žogi lahko zelo nevarni in da znamo na ta način doseči gol, tako da ne pričakujem popolnega napada na našo zadnjo linijo. Prepričan sem, da se bo v njihovem sistemu in organizaciji igre nekaj spremenilo in da bo njihov pristop do tekme drugačen," je za spletno stran Domžal povedal Elsner.

Dodal je, da ne želijo biti le kratkoročno presenečenje in dati ljudem misliti, da smo slučajno dobili prvo tekmo. "Želimo doseči zastavljeni cilj, trenutno pa smo končali šele prvi polčas in po prvem polčasu še nobena ekipa ni zmagala oziroma napredovala. Pred nami je še drugi polčas, ki bo bistveno težji. Ne moremo mimo tega, da smo si malce povečali svoje možnosti za napredovanje, saj je bilo pred prvo tekmo teh nič oziroma največ pet odstotkov. Zdaj smo številko malce dvignili," je med drugim pred obračunom pred 54.000 gledalci še povedal Elsner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.