Šport > Nogomet
37 ogledov

Navijač, ki ga zdaj poznajo vsi v klubu

Gefle IF Youtube
Nogometaši švedskega prvoligaša so se zahvalili svojemu navijaču.

Nogometaši ekipe Gefle IF so v švedskem prvenstvu gostovali pri prvaku iz leta 2008, njihovo zmago nad moštvom Kalmar FF z 1:0 pa si je ogledal tudi en njihov navijač. Ta je moral opraviti nekaj več kot 1.100 kilometrov iz mesta Gävle, da je lahko na stadionu Guldfågeln Arena v Kalmarju spremljal svoje ljubljence.

In ti so se mu na lep način oddolžili. Po zadnjem sodnikovem pisku se je pred navijačevo tribuno zbralo celotno moštvo Gefleja in skupaj z njim proslavilo presenetljivo osvojene tri točke. Te so zelo pomembne v boju za obstanek med švedsko elito.

Gefle sicer v zadnjem obdobju ni blestel, pred tekmo v Kalmarju je namreč nanizal osem tekem brez zmage, trikrat je izgubil, petkrat pa odigral neodločeno. Gefle IF je tako trenutno šele 15. v šestnajstčlanski najmočnejši švedski ligi, od 13. mesta, ki zagotavlja obstanek med elito  ga po 28. kolih loči kar devet točk. Le dve točki pa zdaj zaostaja za 14. Helsingborgom, takšna končna uvrstitev pa prinaša play-off obračun s tretjim iz druge švedske lige.

Sumimo, da bi bila vsaj ena oseba vesela, če bi jim uspelo priti do obstanka v ligi Allsvenskan. Kalmar FF po nepričakovanem porazu ostaja šesti na lestvici.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.