Šport > Nogomet
41 ogledov

Navijačev Dinama ne bo v Maribor

dinamo malmo navijači zdravko ammić
1/3
Danijel Berkovic/PIXSELL
Za povratno tekmo obračuna Maribor - Dinamo Zagreb, ki bo v Ljudskem vrtu, je domačim navijačem na razpolago tudi tisti del severne tribune, ki je navadno rezerviran za gostujoče navijače.

Povratni obračun med Mariborom in zagrebškim Dinamom v Ljudskem vrtu bo očitno minil brez prisotnosti hrvaških navijačev. Mariborčani so na svoji spletni strani objavili, da zaradi pomanjkanja interesa s strani gostov, severna tribuna tokrat ne bo rezervirana za gostujoče navijače, temveč lahko ta sedišča zasedejo domači ljubitelji nogometa. Hrvaški spletni portal 24sata je v nedeljo poročal, da se navijače modrih, ko se obrnejo na Maribor, "preusmeri" na Zagreb, tam pa jim sporočajo, da bodo vse podrobnosti znane po prvi tekmi v Maksimiru, ki bo v sredo. Obračun slovenskega in hrvaškega prvaka je sicer označen kot "tekma visokega tveganja", a brez najglasnejših podpornikov Dinama bo Ljudski vrt najbrž malce varnejši.

Dinamo naj bi se odpovedal svojemu delu kart, saj ima vodstvo kluba že nekaj časa težave z najzvestejšimi navijači Zagrebčanov, skupino "ultrasov" Bad blue boys, ki so poizkušali že na tekmi tretjega predkola proti moldavskemu Šerifu z metanjem bakel na zelenico prekiniti tekmo, to pa jim je celo uspelo na zadnji prvenstveni tekmi v Zadru, ki je bila zato prekinjena kar dvajset minut. Bad blue boys se predvsem ne strinjajo z udejstvovanjem Zdravka Mamića, ki pod svojo kontrolo drži vse niti v klubu.

V nasprotju z zagrebškimi, pa mariborski navijači napovedujejo pravo invazijo na Maksimir, vključno z Violami. Zaenkrat so v Mariboru prodali že več kot tisoč kart za gostovanje v hrvaški prestolnici, akreditiranih pa je tudi več kot 40 slovenskih novinarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.