Šport > Nogomet
17 ogledov

Navijači na Emiratesu ''bujali'' Arsenalu

olivier giroud EPA
Arsenal je bil med prijateljsko tekmo proti Napoliju deležen zlorabe s strani svojih navijačev.

Na stadionu Emirates sta se na prijateljski tekmi pomerila domači Arsenal in Napoli. Tekma se je končala z neodločenim izidom (2:2), čeprav so imeli varovanca Rafaela Beníteza po prvem polčasu dva gola prednosti.

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
Neprepričljiva igra topničarjev je razjezila navijače londonskega kluba, ki so ob polčasu ''bujali'' svoji ekipi. In to na prijateljski tekmi!

Prijateljske tekme služijo kot priprava na začetek sezone, kjer igralci poskušajo ujeti pravo formo, trenerji pa oprezajo za morebitnimi novimi okrepitvami. Rezultat je zato drugotnega pomena.

A jeza Arsenalovih navijačev izvira iz osemletne suše, ki jo preživlja angleški prvoligaš. Topničarji so zadnjo lovoriko osvojil leta 2005, ko so v finalu FA pokala po streljanju enajstmetrovk premagali Manchester United. Za primerajvo: rdeči vragi so od takrat med drugim osvojili pet ligaških naslovov in Ligo prvakov.

Ostali brez okrepitev

Arsenalu v poletnem prestopnem roku ne gre pravi nič po načrtu. Njihovo ponudbo za Gonzala Higuaína je presegel Napoli, poskusa dogovora z Waynom Rooneyjem in Luisom Suárezom pa prav tako nista obrodila sadov. Enako neuspešen je bil tudi lov na Marouneja Fellainija.

Wenger je po koncu tekme proti Napoliju zatrdil, da Arsenal lahko osvaja lovorike, kar sta v drugem polčasu potrdila Olivier Giroud in Laurent Koscielny, ki sta vsak s po enim zadetkom odgovorila nezadovoljnim navijačem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.