Šport > Nogomet
78 ogledov

Wenger ni več voajer, ampak ''dober fant''

jose mourinho Reuters
José Mourinho je zakopal bojno sekiro z Arsenom Wengerjem, ki ga je pred leti označil za voajerja.

Trener Chelseaja José Mourinho in trener Arsenala Arsene Wenger se v preteklosti nista najbolje razumela. Portugalski strateg je Wengerja pred leti označil za voajerja, ker je Anglež komentiral igro londonskega kluba. Odnos med obema strategoma se je v zadnjih letih otoplil in Mourinho je priznal, da čuti spoštovanje do dolgoletnega trenerja topničarjev.

Odnos zacvetel po odhodu iz Anglije

''Srečeval sem ga na tekmah Uefe, evropskega prvenstva, svetovnega prvenstva, šla sva na večerjo in tako naprej. Ko nisi v isti ligi in ne tekmuješ eden proti drugemu, takrat lažje spoznaš ljudi. Zdaj se lahko pogovarjava o nogometu,'' je povedal Mourinho in dodal, da je Wenger ''zelo dober fant''.

Napake ne bosta ponovila

chelsea navijači | Avtor: Reuters Reuters
Mourinho je leta 2007 zapustil Chelsea in se preselil k Interju, pred tremi leti pa je prevzel vodenje Real Madrid.

''Edini'' se je pred začetkom letošnje sezone vrnil v London, kjer bo oživil rivalstvo z Wengerjem, a Portugalec trdi, da so razprtije stvar preteklosti.

''Zelo ga spoštujem in to spoštovanje mu bom vedno izkazal. V nogometu je pač tako, četudi se z nekom razumeš in ga spoštuješ, lahko rečeš kaj takega, s čimer se drugi ne strinja in potem reagira. Lahko rečem, da ga zelo spoštujem in občutek imam, da on meni enako. Ne bi stavil, da bo med nama prišlo do problemov,'' je povedal Mourinho.

Portugalec je želel v poletnem prestopnem roku v Chelsea zvabiti Wayna Rooneyja, vendar se je Manchester United izkazal za trdega pogajalca, ki ''uradne zamenjave'' za Robina van Persieja ne namerava kar tako prodati svojemu velikemu tekmecu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.