Šport > Nogomet
19 ogledov

Navijači Riu: ''Moral bi zgoreti na kresu''

rio ferdinand EPA
Angleška nogometna reprezentanca bi lahko naslednjo kvalifikacijsko tekmo za SP 2014 odigrala pred praznimi tribunami stadiona Wembley. Uefa naj bi takšno odločitev sprejela zaradi navijačev, ki so na tekmi proti San Marinu vzklikali rasistična gesla.

Kvalifikacijsko tekmo med Anglijo in San Marinom, ki so jo Otočani prepričljivo dobili z 8:0, je zaznamovala skupina angleških navijačev, ki so rasistično zmerjali nogometaše. Glavni tarči sta bila brata Anton in Rio Ferdinand, ki sicer nista zaigrala, katerima so navijači prepevali, da bi ''morala zgoreti na kresu''.

Uefa je že sprejela strožje ukrepe v boju proti rasizmu in bo v prihodnosti podprla sodnike, ki bodo zaradi podobnih incidentov prekinili tekmo. Angleški The Times namiguje, da bo Evropska nogometna zveza Angliji izrekla enako kazen, kot sta jo prejeli Madžarska in Bolgarija, in sicer naj bi naslednjo kvalifikacijsko tekmo odigrali za zaprtimi vrati.

Ferdinand: ''Rasizem ni zbadanje''

Navijači naj bi Riu Ferdinandu zamerili, ker je zavrnil priložnost, da bi prvič po juniju 2011 zaigral za angleško izbrano vrsto. ''Na tekmi lahko pričakuješ in sprejmeš zbadanje navijačev, saj je to del tistega, kar tekmo naredi posebno, a rasizem ni zbadanje, in to od lastnih navijačev,'' je povedal Ferdinand in dodal: ''Vedno majhna skupina ljudi vse uniči ostalim. Ne delajmo prehitrih zaključkov in domnevajmo, da je šlo samo za zbadanje. Bomo videli, kaj bo pokazala preiskava.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.