Šport > Nogomet
123 ogledov

Navijači spet praznili klubske blagajne

viole navijači maribor
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je imel nekaj dela tudi po 11. krogu prve slovenske nogometne lige.

Zaradi neprimernega vedenja navijačev sta globi prejela nekdanji in aktualni prvak, Maribor in Olimpija Ljubljana. Mariborčani bodo prisiljeni plačati 850 evrov, Ljubljančani pa 1650 evrov.

Povod za ukrepanje disciplinskega organa krovne nacionalne nogometne organizacije je bilo nedeljsko dogajanje na tekmi v Murski Soboti, ki so jo presenetljivo proti vodilni ekipi prvenstva dobili muraši s 4:1.

Navijači Mure so veliko zmago nad rivali iz Maribora proslavili tudi na neprimeren način, z neprimernim in nešportnim vedenjem, prižiganjem bakel na tribuni, a je disciplinski sodnik pri izreku kazni upošteval olajševalne okoliščine in pisno opravičilo kluba. Muro je tako kaznoval s plačilom 150 evrov globe.

Več, 850 evrov, bo moralo seči v blagajno vodstvo Maribora. Pri nešportnem vedenju Viol na tekmi disciplinski sodnik ni našel olajševalnih okoliščin.

V blagajno bodo morali seči tudi pri aktualnem državnem in pokalnem prvaku iz Ljubljane. Med prestopki navijačev Olimpije je bilo standardno prižiganje bakel na tribuni, dodatno pa so se Green Dragons "izkazali" z žaljivim skandiranjem sodniku na nedeljski tekmi v Stožicah, ki se je končala z 1:1. Ljubljančani so tako prejeli račun za plačilo 1650 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.