Šport > Nogomet
1370 ogledov

Olimpija prodala glavnega napadalnega aduta

Abass Issah
Aktualni državni prvaki se bodo v nadaljevanju sezone morali znajti brez obetavnega nogometaša.

Abass Issah je v pretekli sezoni in na začetku letošnje pokazal, da je kakovosten nogometaš. Ganec, ki bo konec septembra dopolnil šele 20 let, si je s svojimi predstavami prislužil odmeven prestop.

Olimpija Ljubljana Izpad Šport Olimpija brez čudeža v Trnavi

V četrtek je Issah odigral zadnjo tekmo v dresu Olimpije, ko se je slednja z remijem (1:1) na povratni tekmi play-offa za Ligo Evropa proti Spartaku iz Trnave poslovila od letošnje evropske avanture. Ganec je namreč navdušil oglednike enega od klubov iz elitne nemške Bundeslige, v prihodnjem obdobju bo nosil dres Mainza 05.

Issah je v Ljubljano prišel leta 2016 in se nato počasi uveljavil v prvi postavi, s hitrostjo in spretnostjo je kmalu opozoril nase. V letošnjem poletju je bil tarča nekaterih drugih bogatejših klubov, med njimi sta bila švicarski Young Boys in član francoske Ligue 1 - Dijon.

Olimpija bo s prestopom Issaha lepo zaslužila. EkipaSN poroča, da bodo Nemci v Stožice v zameno za usluge mladega Ganca nakazali znesek med 1,5 in dvema milijonoma evrov.

Olimpija ima v letošnji sezoni največje težave prav v napadu. Na dveh tekmah proti slovaškemu Spartaku so imeli "zmaji" izrazito terensko premoč, v 180 minutah pa so zadeli zgolj enkrat in se s skupnim izidom 3:1 poslovili od Evrope.

Jucie Lupeta Tržnica Šport Olimpija našla novega napadalca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice