Šport > Nogomet
22 ogledov

Navijači za nov Camp Nou

Camp Nou Fosters
Navijači Barcelone so na rednem srečanju izvedli referendum, ali nogometni klub Barcelona potrebuje nov stadion, na katerem naj bi prvo tekmo odigrali v sezoni 2014/15 ali najpozneje 2015/16. 75,38 odstotka navijačev je glasovalo za nov stadion Camp Nou.

Med predstavitvijo projekta je podpredsednik kluba, zadolžen za finančne posle Barcelone, Javier Faus navijačem sporočil, da sta v igri dve opciji – obnova zdajšnjega objekta ali gradnja novega.

"V prvem primeru bi bil strošek obnove okoli 300 milijonov evrov, če bi gradili nov stadion, bi se znesek podvojil," je dejal Faus in dodal, da projekta ne bodo začeli, dokler ne zmanjšajo dolga kluba. Po zadnjih podatkih naj bi dolg kluba v sezoni 2011/12 znašal 334 milijonov evrov. Sezono prej je bil dolg še 30 milijonov večji.

Na spletu je že zaokrožil posnetek nove, prenovljene različice stadiona, ki si ga je zamislil Norman Foster. Navdih je poiskal pri slavnem katalonskem arhitektu Antoniju Gaudiju, avtorju prekrasne Sagrade Famílie, Parka Güell in drugih turističnih znamenitosti Barcelone. Videoposnetek njegove ideje najdete zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.