Šport > Nogomet
55 ogledov

Navodila in nasveti navijačem za derbi

Olimpija Radomlje Stožice  Prva liga TS Twitter PrvaLigaSi
Drevi ob 20.15 bo na spored zadnji veliki derbi v sezoni. V 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Stožicah pomerila vodilna Olimpija iz Ljubljane in branilec naslova ter trenutno drugouvrščeni Maribor.

Derbi bo imel še poseben pomen, saj bo imel velik vpliv v boju za prvaka, v katerem ima zaenkrat Olimpija tri točke prednosti. V obeh ekipah napovedujejo zmago, Štajerci pa bodo pred razprodanim stadionom morali igrati brez kaznovanega Željka Filipovića. Zeleno-beli bržčas ne bodo mogli računati zgolj na poškodovanega Blessinga Elekeja.

Za branilce naslova bo tekma tako izrednega pomena, saj bi morebiten poraz bržčas pomenil izgubljeno lovoriko. Na zadnjih treh medsebojnih tekmah je bila bolj uspešna Olimpija. V 6. krogu sezone je v Ljudskem vrtu ljubljanska ekipa slavila s 3:0, nato sta se moštvi v 15. in 24. krogu razšli z neodločenim izidom in delitvijo točk, nazadnje 5. marca v štajerski prestolnici celo brez golov.

Tekmo bo sodil Damir Skomina, ki je pred dnevi delil pravico na povratni polfinalni tekmi lige prvakov med Realom Madridom in Manchester Cityjem.

Navodila za navijače

Vstopnice za tekmo so sicer že pošle, na stožiški blagajni Eventima (locirani pri košarkaški dvorani) se bodo vršili le še osebni prevzemi predhodno kupljenih vstopnic.

Organizatorji gledalcem priporočajo, da na derbi pridejo najkasneje uro pred pričetkom tekme. S tem bi se izognili gneči na vhodih, v klubu pa za domače navijače pripravljajo tudi koreografijo pred tekmo. Na vhodih bo sicer potekala personalizacija vstopnic. "Vsak obiskovalec tekme mora na vstopnico, v temu namenjen prostor, vpisati ime in priimek ter naslov. To storite že doma! Pomembno in nujno je, da imate ob vstopu na stadion pri sebi veljaven osebni dokument s sliko," so zapisali pri Olimpiji.

"Vsaka oseba mora zasesti svoj sedež, ki je označen na vstopnici. Izjema so otroci do 6. leta, ki sedijo v naročju pri starših. V primeru, da tudi ti otroci želijo imeti lasten sedež, bodo prav tako potrebovali otroško vstopnico," so še dodali v ljubljanskem klubu.

Še nekaj navodil s strani kluba:

  • Odprti bodo vsi vhodi. Pred vhodi bodo naše info točke z hostesami, ki bodo "oborožene" s kemičnimi svinčniki ter z listki za personalizacijo za imetnike sezonskih vstopnic.
  • Garažna hiša stadiona je namenjena vsem ljubljanskim navijačem, do zapolnitve kapacitet. Prijazno vas prosimo, da se na tekmo pripeljete z javnim prevozom – naj vas spomnimo, da imate imetniki vstopnic brezplačen prevoz z avtobusi LPP-ja tri ure pred in tri ure po tekmi.
  • Iz varnostnih razlogov obiskovalci iz Štajerske v garažno hišo ne bodo imeli vstopa. Varnostna služba jih bo preusmerjala drugam: za simpatizerje NK Maribor bo namreč parkiranje omogočeno na ljubljanskih Žalah (parkirni prostor ob pokopališču Žale, iz smeri ljubljanske obvoznice). Parkirišče bo varovala policija. Ponavljamo, v garaži stadiona gostujoči navijači ne bodo smeli parkirati. Če bo kakšen simpatizerjev NK Maribor do stadiona prišel peš, ne bo mogel vstopiti v stadion, saj bo dostop do vhoda namenjenega simpatizerjem NK Maribor možen samo iz garaže, do koder bomo iz ljubljanskih Žal organizirali avtobusni prevoz (shuttle). Avtobusi bodo s prevozom simpatizerjev NK Maribor do stadiona pričeli dve uri pred tekmo.
  • Ključno je torej, da se simpatizerji NK Maribor NE ODPRAVIJO peš proti stadionu iz parkirišča Žale, ampak obvezno z našimi shuttli, ki jih bodo pripeljali v garažo stadiona točno pred njihov vhod.
  • Dostop za invalidne osebe na vozičkih ostaja enak kot do sedaj, in sicer: za dostop do A tribune je potrebno vstopiti na stadion skozi vhod št. 5 (z Vojkove ulice). Tam se nahaja prvo stopnišče z dvigalom, ki vodi do »AB tribune«. Za dostop do C tribune je ravno tako potrebno vstopiti na stadion skozi vhod 5 (z Vojkove ulice), nato zavijete levo in čez nekaj časa se približate drugemu stopnišču z dvigalom, ki vodi do »Tribune BC«. Naj opomnimo, da imajo invalidne osebe na vozičkih prost vstop na tribuni AB in C, pomembna je lokacija vstopnice njegovega spremljevalca.
  • Vsakemu posamezniku, ki bo posedoval pirotehnična sredstva, bo prepovedan vstop na tekmo, ravno tako vsem, ki bodo v občutno vinjenem stanju, ter ravno tako vsem, ki ne bodo upoštevali navodil varnostnega osebja. Omenjeni ukrepi bodo izvedeni ne glede na to, ali bodo osebe imele kupljeno vstopnico.

Spremenjen prometni režim

Zaradi nogometne tekme bo veljal tudi spremenjen prometni režim. Promet po Vojkovi bo potekal izključno iz smeri centra proti obvoznici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.