Šport > Nogomet
642 ogledov

"Ne bom govoril o sodnikih"

Jure Balkovec Profimedia
"Razočaranje je veliko, v garderobi je bila kar tišina," je dejal slovenski reprezentant.

Slovenska izbrana vrsta je na oktobrskih tekmah s Severno Makedonijo in Avstrijo razočarala. Še zlasti, ker so bila pričakovanja po septembrskih zmagah proti Poljski in Izraelu precej visoka. Če so izbranci Matjaža Keka še pred petimi dnevi verjeli v preboj na evropsko prvenstvo 2020, je zdaj tega upanja konec. Teoretično še obstajajo možnosti, a realnost je ob zaostanku petih točk za drugouvrščeno Avstrijo, Poljska si je nastop na EP že zagotovila, drugačna.

"Veliko je odvisno tudi od tekmeca, koliko ti ta dovoli igrati. Oni so visoko pritiskali na našo obrambo, na to pa smo poskušali odgovoriti z dolgimi žogami, a imajo tudi visoke in močne branilce. So kompletna ekipa, težko jih je prebiti. Bila je trda tekma. Morda si nismo zaslužili poraza, če pogledam na nekatere sodniške odločitve, vendar pa si morda tudi zmage nismo zaslužili," je po porazu z 0:1 dejal Jure Balkovec.

nogomet Avstrija-Slovenija Razočaranje Šport Šporar: Če smo iskreni ....

Slovenci so proti Avstrijcem praktično ostali brez pravih priložnosti. "Stoodtotne res nismo imeli. Ampak tako kot sem dejal, tista enajstmetrovka, ki jo sodniki niso dosodili... Dobro, ne bom govorili o sodnikih, ne bom tu iskali alibija. Tako kot sem dejal, bila je trda tekma, malo priložnosti. Žal. Tudi po zadetku smo poizkušali, morda pa danes ni bil tisti pravi karakter, takšen kot proti Izraelu. Avstrijsci so bili močnejši in agresivnejši nasprotnik. Vsak posameznik je dal vse od sebe, včasih se stvari ne uresničijo," je še povedal trenutni član italijanskega drugoligaša Empolija.

"Razočaranje je veliko, v garderobi je bila kar tišina. Selektor je dejal, naj dvignemo glave, da moramo odigrati še dve tekmi do konca kvalifikacij. Da tudi, ko je vse odločeno, igramo za grb. Igramo za Slovenijo, za vsakega navijača, ki bo prišel tudi proti Latviji. Šli bomo na polno, tudi če bo že vse odločeno." 

Nogomet EURO2020 SLO-AUT Odmevi Šport Kek razkril, kje je bila glavna težava
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.