Šport > Nogomet
173 ogledov

Nekdanja premierka na EP do 17 let

Oskar Cvjetičanin Alenka Bratušek Southampton Facebook
Na evropskem prvenstvu do 17 let slovenske barve brani tudii Oskar Cvjetičanin, sin bivše premierke Alenke Bratušek. Družina mladega branilca spremlja tudi na tekmah v Bolgariji.

"Če bi kdo sodil le po navdušenih pozdravih, ki so dočakali slovensko reprezentanco pri izhodu s stadiona v Burgasu, bi menil, da so izbranci Igorja Benedejčiča osvojili prvenstvo in ne še drugič klonili z 0:1," so po porazu Slovenije proti Nemčiji zapisali na Uefini uradni strani evropskega prvenstva do 17 let. Med navdušenimi in razigranimi navijači so pri Evropski nogometni zvezi izpostavili nekdanjo slovensko premierko Alenko Bratušek. Njen sin Oskar Cvjetičanin je sicer odigral vseh 160 minut, ki jih je Benedejčičeva četa odigrala v Bolgariji.

"Ne morem se jim dovolj zahvaliti, ker so prišli. Družina mi je vselej stala ob strani in mi nudila vso podporo, ki sem jo potreboval v svoji karieri. Ko na tribunah vidiš družino, na tekmi zelo oddaljeni od doma, je vse precej lažje," je dejal Cvjetičanin.

Mladi branilec angleškega Southamptona, ki je za vzornika izbral klubskega kolega Joséja Fonteja, je sicer po dveh slovenskih nastopih dejal, da je s soigralci prišel do pomembnih izkušenj, hkrati pa sta tekmi pokazali, da jih še čaka kakšen korak, ki ga je treba storiti naprej v primerjavi s tekmeci. "Še vedno pa imamo možnosti. Zadnjo tekmo moramo zmagati, poizkusili bomo napredovati," je še pred dvobojem z Belgijo menil branilec. Naloga sicer ni bila lahka, za napredovanje bi morali Slovenci za vsaj tri zadetke ugnati Belgijo, hkrati pa bi še Nemčija morala ugnati Češko. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.