Šport > Nogomet
168 ogledov

Nekdanji slovenski reprezentant se seli v Italijo

Andraž Struna EPA
Bivši reprezentant bo kariero nadaljeval v Serie C.

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Andraž Struna bo kariero nadaljeval v tretji italijanski ligi pri Triestini, so potrdili v klubu. Enaintridesetletni bočni branilec je podpisal dvoletno pogodbo.

Struna ima za sabo kar pestro klubsko kariero, ki jo je začel pri Portorožu Piranu, nadaljeval pa pri Kopru, Jadranu, Cracovii, PAS Giannini, Heart of Midlothianu, New York Cityju, Anorthosisu Famagusti in Voluntariju.

Od leta 2012 je za člansko slovensko reprezentanco zbral 27 nastopov in dosegel en zadetek.

Dva nogometaša zapustila Rim

Srbski bočni branilec Aleksandar Kolarov je postal novi soigralec slovenskega vratarja Samirja Handanovića pri italijanskem nogometnem prvoligašu Interju iz Milana. Prestop zdaj že nekdanjega igralca Rome so potrdili v modro-črnem klubu.

Štiriintridesetletni Kolarov, ki je v elitni italijanski ligi odigral 82 tekem, je po navedbah italijanskih medijev podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Kolarov, ki je Milančane stal 1,5 milijona evrov (dodatki bi lahko prinesli še dodatnega pol milijona), je v karieri igral tudi za Čukarički, OFK Beograd, Lazio in Manchester City.

Srb pa ni edini, ki zapušča Romo. Nove delodajalce si je po poročanju Kickerja že poiskal tudi 24-letni češki napadalec Patrik Schick, ki je na zdravniških pregledih pri Bayerju iz Leverkusna, kjer bo podpisal petletno pogodbo. Nemci, ki so prodali dva "ofenzivca" Kevina Vollanda (Monaco) in Kaija Havertza (Chelsea), bodo za Schicka, ki je v prejšnji sezoni kot posojen nogometaš igral za Leipzig skupaj s Kevinom Kamplom, odšteli približno 25 milijonov evrov.

Okrepitev pri Fiorentini

Italijanski nogometni prvoligaš Fiorentina pa je potrdil, da se je okrepil z Giacomom Bonaventuro, ki so ga po 184 tekmah, 35 golih in 30 asistencah odpustili pri Milanu. Po poročanju italijanskih medijev je podpisal dvoletno pogodbo.

Giacomo Bonaventura | Avtor: Profimedia Profimedia

Vezist, ki je zbral 14 nastopov za italijansko reprezentanco, je pred Milanom igral še za Atalanto, Pergocremo in Padovo.

Vrnitev Belgijca

Belgijski nogometni reprezentant Yannick Carrasco, ki je v drugi polovici sezone kot posojen nogometaš kitajskega Daliana igral za madridski Atletico, je po novem polnopravni član madridskega kolektiva, pri katerem zelo uspešno igra tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak.

Kot so sporočili iz madridskega kluba, je 27-letnik, ki je v minuli sezoni na 16 tekmah zbral gol in štiri asistence, podpisal štiriletno pogodbo. Carrasco, po Transfermarktu vreden 22,5 milijona evrov, je enkrat že igral za Atletico, leta 2015 so ga Španci za 25 milijonov evrov pripeljali iz Monaca, februarja 2018 pa so ga za dobrih deset milijonov prodali na Kitajsko.

Za Belgijo je Carrasco zbral 41 nastopov in šest zadetkov.

Everton še kupuje

Angleški nogometni prvoligaš Everton je po Allanu in Jamesu Rodriguezu v svoje vrste zvabil še francoskega vezista Abdoulaya Doucoureja, ki je nazadnje igral za Watford. Everton je za 27-letnega nogometaša odštel dobrih 22 milijonov evrov. Doucoure je podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

"Dolgo sem čakal na prihod k Evertonu. Več klubov se je zanimalo zame, toda ko se je vmešal Everton, sem svojemu zastopniku dejal, naj se osredotoči nanj. Bil je edini klub, ki sem se mu želel pridružiti," je za spletno stran kluba med drugim dejal Doucoure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.