Šport > Nogomet
1649 ogledov

Nekdanji trener MB: "To je najhujši dan v mojem življenju"

sergej jakirović Profimedia
Maribor je po nepričakovanem izpadu iz evropskega tekmovanja sporazumno prekinil pogodbo s hrvaškim nogometnim strokovnjakom Sergejem Jakirovićem.

Sergej Jakirović je trenerski stolček v Mariboru zasedel 23 aprila, le dobre štiri mesece kasneje pa je klub z njim dosegel sporazumno prekinitev pogodbe, potem ko so vijoličasti v 1. kvalifikacijskem krogu evropske lige izgubili proti severnoirskemu Corelainu.

Športini direktor kluba Oliver Bogatinov je med razlogi za takšno odločitev navedel neuresničen prvi cilj sezone, tj. uspešno nastopanje v evropskem tekmovanju.

Zapisal je tudi, da se bo hiter izpad Maribora poznal tako na klubskem proračunu kot ugledu ter razkril, da bo vodenje kluba začasno prevezel Saša Gajser.

Sergej Jakirović Pretres v Mariboru Šport Jakirović že bivši, znano kdo bo začasno zasedel mesto trenerja

Sergej Jakirović | Avtor: Profimedia Profimedia
Prek klubske spletne strani je navijače Maribora nagovoril tudi zdaj že bivši trener kluba.

"Ko se ozrem nazaj, smo v pokoronskih tekmah opravili dobro delo. S četrtega mesta smo prišli do drugega, prehiteli Olimpijo in se uvrstili v evropske kvalifikacije. Žal nismo uspeli osvojiti naslova prvaka, toda med tem bojem ne morem fantom ničesar očitati," je uvodoma zapisal Jakirović. 

"Če ne bi bilo preložitve začetka prvenstva, bi se najbrž drugače razpletla tudi evropska premiera, ki je bila res velik spodrsljaj, razočaranje. Še zdaj mi je žal zaradi izpada, rad bi se opravičil vsem navijačem in vsem, ki jim je Maribor pri srcu. To je šport, ne zmaguje vedno boljši, zato je ta igra tako zanimiva. Toda za ta neuspeh ni opravičila, dejstvo je, da bi tekmeca morali izločiti. Če bi Amir zadel z bele točke, tega slovesa verjetno ne bi bilo. To je, žal, tista druga plat športa, bi pa se ob odhodu iz Ljudskega vrta vsem v klubu zahvalil na res odličnem sodelovanju, od prvega do zadnjega človeka," je dodal.

"Sem dostopen, komunikativen, z vsemi sem vzpostavil odprt odnos in verjamem, da mi nihče ne more česa zameriti. Razen, žal, najpomembnejšega, tega evropskega spodrsljaja in ta četrtek ostaja moj najhujši dan v življenju. Zdaj se moram odpočiti, počakati na novo priložnost in kreniti v nove zmage nekje drugje," je zaključil 43-letni strateg.

NK Maribor Coleraine Prvi favorit Šport Hrvaški mediji prepričani: "To bo novi trener Maribora!"
Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 12:50 30.avgust 2020.

    Ne vem kje najdejo te nogometne yuppije . Slovenija ima dovolj dobrih trenerjev ,vendar imajo svoje pogoje ,ki nekaterim v klubih ne odgovarjajo . Podobno je povsod ,tudi v Barci .

  • Waltter 11:20 30.avgust 2020.

    Maribor je pac zacel s koncem svoje zgodbe o uspehu po tisti neposreceni tiskovni konferenci Zahovica,kjer klub ni trdno stal za njim. Kasneje so mu se blokirali zamenjavo Milanica in to je to. Zaenkrat se imajo denar ampak bo pocasi ...prikaži več skopnel. Pred prihodom Zahovica se je v klubo kradlo kot noro, on jim je porihtal finance in naredil klub dostojen. Vse to bodo v kratkem izgubili.. Sanje o tem da bodo naslednje leto drzavni prvaki so le sanje ki niso realnost..