Šport > Nogomet
298 ogledov

Nekdanji zvezdnik Domžal priboril Hajduku prvo lovoriko po devetih letih

Hajduk Split Twitter/HNK Hajduk Split
Dario Melnjak je postal veliki junak splitskega Hajduka.

Nogometaši Hajduka so zmagovalci hrvaškega pokala. V finalu so v Splitu s 3:1 premagali Rijeko. Ta je v 13. minuti prek Josipa Drmića povedla, za preobrat pa sta poskrbela Portugalec na posoji iz Benfice Ferro, ki je izenačil v 23. minuti, ter Dario Melnjak, nekdanji nogometaš Domžal, ki je v 36. in 56. minuti dosegel dva gola. Jan Mlakar je za Hajduk igral do 62. minute.

Rijeka, kjer Adam Gnezda Čerin prav tako ni dočakal konca na igrišču (iz igre je odšel v 86. minuti), Haris Vučkić pa ni bil v kadru, je od 41. minute igrala z igralcem manj, potem ko si je drugi rumeni karton povsem upravičeno prislužil kapetan Rijeke Hrvoje Smolčić.

Hajduk je bil sicer celotno tekmo prepričljivo boljši, sa je bilo v strelih kar 16:3 za "Majstora s mora", v strelih na gol pa 8:2, presenetljivi junak tekme pa je postal nekdanji nogometaš Domžal Melnjak, ki sicer igra v obrambi na poziciji levega bočnega branilca, a je vseeno dosegel kar dva zadetka.

Zanimivo je, da je na 28 tekmah v prvenstvu Melnjak dosegel vsega en zadetek, medtem ko se je v Hrvaškem pokalu med strelce vpisal kar štirikrat, saj je že v polfinalu dosegel dva zadetka ter bil najzaslužnejši, da se je Hajduk proti neugodni Gorici z zmago 2:1 sploh uvrstil v finale.

Za Melnjaka, ki je za Domžale nastopal od septembra 2017 do januarja 2019 ter si z odličnimi predstavami zagotovil prestop v Turčijo in kasneje tudi osem nastopov za hrvaško reprezentanco, je bila to prva lovorika v karieri, medtem ko je Jan Mlakar enemu naslovu slovenskih državnih prvakov iz vrst Maribora zdaj dodal še prvo tujo lovoriko.

Za Splitčane je sicer bila to sedma hrvaška pokalna lovorika in prva po letu 2013. Rekorder po številu naslovov je Dinamo, ki ima v svoji zbirki 16 pokalov, letos pa ga je izločila prav Rijeka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice