Šport > Nogomet
1699 ogledov

Nekdanji zvezdnik mora za zapahe

Vincenzo Iaquinta Epa
Nekdanji svetovni prvak bo nekaj časa preživerl za rešetkami.

Italijansko sodišče je na dve leti zaporne kazni obsodilo nekdanjega napadalca Udineseja, Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Vincenza Iaquinto. Tožilstvo je sicer zaradi posesti orožja in povezav s kalabrijsko mafijo zahtevalo šest let zapora za 38-letnega člana italijanske vrste, ki je 2006 postala svetovni prvak.

Oče Vincenza Iaquinte Giuseppe je dobil še težjo kazen, v zaporu bo moral odslužiti19 let zaradi povezav z mafijsko združbo Ndrangheta. Oba sta bila sicer med 148 posamezniki, ki so jim sodili v največji preiskavi zaradi mafijskega delovanja na severu Italije.

"Smešno, sramota," sta na sodišču v Reggio Emilii vpila mlajši in starejši Iaquinta, potem ko so jima izrekli kazen.

"To je sramota. Uničili so mi življenje, ničesar nisem naredil. Trpim kot pes že štiri leta. Ne samo jaz, ampak moja celotna družina ni storila nič narobe. Pri nas sploh ne poznamo mafije, uničili so mi življenje brez razloga. Moj boj se ne bo ustavil. Jaz sem osvojil z Italijo svetovno prvenstvo. Pravica bo prišla na plan in ne bom odnehal dokler si jo ne priborim," je še sporočil Iaquinta.

Vincenzo Iaquinta V zapor Šport Svetovni prvak z Italijo in član Juventusa sodeloval z mafijo

Iaquinta je sicer za Italijo igral na 40 tekmah, dosegel je šest zadetkov. Večino klubske kariere je igral za Udinese, leta 2007 pa je prišel k Juventusu, kjer je ostal šest let. Leta 2014 je končal kariero.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.