Šport > Nogomet
1830 ogledov

Nekoč najdražji igralec sveta že izbral nov klub

paul pogba Epa
Zvezdnik Manchester Uniteda že na izhodnih vratih.

Paul Pogba je pred tremi leti prestopil iz Juventusa k Manchester Unitedu, rdeči vragi pa so takrat za francoskega vezista odšteli rekordno vsoto - 105 milijonov evrov. Veliki klub z Old Trafforda se je zdaj znašel v rezultatski krizi, član svetovnih prvakov pa je soigralcem že napovedal svoj odhod.

Po prihodu Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki je zamenjal v klubu osovraženega Joseja Mourinha, med tistimi, ki se niso dobro razumeli s slovitim portugalskim trenerjem je bil tudi Pogba, je nekaj časa kazalo, da se bo United izvlekel iz krize, a temu ni tako. Po porazu z Arsenalom so rdeče vrage dvakrat premagali še nogometaši Wolverhamptona (v FA pokalu in prvenstvu), v ligi prvakov jih je z dvema zmagama izločila Barcelona, konec tedna pa so s kar 0:4 klonili še pri Evertonu. V zadnjem mesecu in pol je United dobil le dve tekmi.

jan oblak Ponudba Šport Pripravljajo 115 milijonov za Oblaka

Po pisanju priznanega francoskega športnega medija L’Equipe je Pogba po porazu v Liverpoolu marsikaj očital svojim soigralcem, na koncu pa jim priznal, da misli poleti zapustiti klub in se preseliti k madridskemu Realu. Zinedine Zidane si je sicer že v preteklosti prizadeval pripeljati rojaka v Španijo, a se je nato Pogba predvsem zaradi slabih odnosov med njegovim agentom Minom Raiolo in predsednikom Reala Florentinom Perezom preselil na Otok. 

Razlog za nogometaševo željo po odhodu je tudi finančne narave. Ker Unitedu slabo kaže pri uvrstitvi v ligo prvakov, trenutno je šesti v angleškem prvenstvu, bi se letna plača Francoza zmanjšala za 25 odstotkov. Pogba bi tako namesto 17,3 milijona evrov na leto zaslužil le 'borih' 13 milijonov. 

Manchester United Sramotno Šport Katastrofa Manchester Uniteda

Manchester United si želi potencialni transfer izpeljati že to leto, saj bi Pogbaju nato cena precej padla, saj ima pogodbo z Unitedom sklenjeno do leta 2021.rdeči vragi si želijo vsaj povrniti denar, ki so ga za prihod Francoza plačali Juventusu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.