Šport > Nogomet
672 ogledov

Katastrofa Manchester Uniteda

Manchester United
Manchester United je na gostovanju pri Evertonu poražen kar s sramotnih 4:0! Še bolj kot rezultat pa navijače Rdečih vragov boli igra njihovih ljubljencev.

Kako lepo je bilo, dokler je trajalo, si mislijo navijači Manchester Uniteda. Trajalo pa je tam nekje do 10. marca, ko je Arsenal na Emiratesu z 2:0 premagal Rdeče vrage. Senzacionalna zmaga nad PSG-om 6. marca se zdi že kot davna preteklost.

Ole Gunnar Solskjaer Kaj je z zvezdnikom? Šport Solskjaer: "Še sam ne ve, kaj naj bi imel poškodovano"

Od prihoda Olea Gunnarja Solskjaera sta samo Manchester City in Liverpool v Premierligi osvojila več točk, toda na zadnjih osmih tekmah je United zbral zgolj dve zmagi ter kar šest zelo težkih porazov. Na lestvici v državnem prvenstvu drži šesto mesto in Evropa jim več ne more pobegniti, a vse bolj je jasno, da se bodo morali zadovoljiti zgolj z Evropsko ligo. Za nameček pa še v sredo na Old Trafford prihaja Manchester City, v nedeljo pa United gosti Chelsea.

United ima tako na sporedu dva velika derbija, popotnica pa ne bi mogla biti slabša. Solskjaerova četa je v nedeljo namreč gostovala v Liverpoolu pri Evertonu ter bila razbita s 4:0. Rdeči vragi so delovali kot skupina brezvoljnih ter preplačanih nogometašev, kot v času Josea Mourinha. Solskjaerova čarovnija je očitno izgubila moč.

Polom Uniteda je začel Richarlison, ki je v 13. minuti zadel z izjemnim volejem. Potop je v 28. minuti nadaljeval Gylfi Sigurdsson, ki je z osemnajstih metrov premagal Davida De Geo z natančnim strelom v spodnji desni kot. V drugem polčasu sta stvar dokončala še Lucas Digne in Theo Walcott.

Manchester United je tako doživel svoj najhujši poraz na Goodison Parku po letu 1984, ko so jih "Karamelkoti" premagali s 5:0. Verjetno pa tudi takrat niso bili tako nebogljeni kot danes, ko so svoj edini strel proti vratom Jordana Pickforda sprožili šele v 82. minuti.

Letošnja sezona Manchester Uniteda pa se je tudi vpisala v zgodovino, saj je generacija 2018/19 prejela največ zadetkov v eni sezoni od nastanka Premierlige dalje. Trenutno so pri številki 48, do konca sezone pa jih čakajo še štirje krogi.

Ole Gunnar Solskjaer Šokantno Šport Solskjaer: "Zaradi groženj s smrtjo ga nisem poslal v igro"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.