Šport > Nogomet
1929 ogledov

Nekoč tik za LeBronom, zdaj daje ton Delijam

Darko Miličić Arsenal Crvena zvezda Delije Emirates PrtSc
Veljal je za izjemnega košarkarskega talenta, zdaj se posveča drugim zadevam.

Mnogi ljubitelji košarke se najbrž še spominjate Darka Miličića. 213 centimetrov visoki Srb je bil eden največjih talentov evropske in svetovne košarke, leta 2003 je bil na naboru lige NBA (s strani Detroit Pistons) izbran kot drugi po vrsti, prednost pred njim je dobil le LeBron James.

Košarkarska kariera se Miličiću ni izšla po načrtih, ob slabših predstavah na parketu je imel težave tudi izven igrišč. V ligi NBA se je po številnih selitvah mudil do leta 2012, nato pa se preizkušal tudi v borilnih športih.

Patrice Evra Marseille Vitoria Kot Cantona Šport Zvezdnik s kung fu brco nad navijača svojega kluba

Velikan iz Novega Sada, ki šteje le 32 let, se trenutno ukvarja s kmetijstvom. V rodni Vojvodini ima 51 hektarjev veliko zemljišče, kjer goji jabolke in češnje, po lastnih besedah bi rad svojo dejavnost še razširil.

No, med kmetovanjem pa ima Miličić dovolj časa za spremljanje enega njegovih najljubših klubov - Crvene zvezde. Nogometaši omenjenega kolektiva so v četrtek gostovali pri Arsenalu v okviru Lige Evropa in iztržili neodločen izid (0:0).

josip iličić Liga Evropa Šport Mojstrovina Verbiča, zadel tudi Iličić, Kek na kolenih

Srečanje na stadionu Emirates v Londonu je spremljalo nekaj tisoč navijačev Zvezde, med najbolj glasnimi in animiranimi pristaši rdeče-belih je bil prav Miličić, ki je s svojo ogromno postavo vodil navijanje v gostujočem sektorju.

Njegovo navijanje v Londonu in inserte potovanja Zvezdinih navijačev v London si lahko ogledate na spodnjih posnetkih. Priložili pa smo še video z EuroBasketa 2007, ki dobro oriše, zakaj je imel Miličić težave v svoji košarkarski karieri. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.