Šport > Nogomet
250 ogledov

Nespošljivost do Zidana se mu je pošteno maščevala

Noel Le Graet Profimedia
Predsednik francoske nogometne zveze je zapečatil svojo usodo z nespoštljivimi izjavami na račun francoske nogometne legende Zinedina Zidana.

Predsednik francoske nogometne zveze Noel Le Graet je bil prisiljen odstopiti le nekaj tednov po porazu Francije v finalu svetovnega prvenstva, je v sredo poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Le Graet je bil tarča kritik zaradi neposrečenih in nespoštljivih izjav o nekdanjem francoskem zvezdniku Zinadinu Zidanu.

Zinedine Zidane Škandalozno Šport Francija na nogah: "Če bi me poklical Zidane, ne bi dvignil telefona"

"Noel Le Graet se je v dogovoru z izvršnim odborom francoske nogometne zveze, ki se je sestal danes v Parizu, odločil odstopiti s položaja predsednika do zaključka revizije, ki jo izvaja ministrstvo za šport," so sporočili iz zveze.

Le Graet, čigar mandat naj bi trajal do leta 2024, se je soočil s pozivi k odstopu, po, kot je priznal, "nerodnih pripombah" v zvezi z možnostjo, da bi nekdanji francoski nogometni zvezdnik Zinedine Zidane prevzel mesto selektorja francoske reprezentance.

Le Graet se je sicer opravičil za nedavne izjave, češ da so bile "nerodne ter so posledično izzvale velik nesporazum", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Noel Le Graet Nesporazum Šport Predsednik francoske zveze se je opravičil Zidanu

Zidane je bil sicer kandidat za selektorja Francije, če bi Didier Deschamps zapustil klop. Iz FFF so v soboto nato sporočili, da je Deschamps, svetovni prvak leta 1998 kot igralec in 2018 kot selektor, podaljšal pogodbo do konca leta 2026. Potem ko je ekipo popeljal do drugega zaporednega finala na SP, kjer je prejšnji mesec Francija izgubila proti Argentini v Katarju.

Le Graet je v pogovoru za televizijsko postajo RMC Sport v nedeljo dejal, da se Zidanu niti ne bi oglašal na telefon.

"Zaradi mene lahko počne, kar želi. To ni moja stvar. Pravzaprav mi je malo mar zanj," je na vprašanje o nadaljnji poti Zidana dejal 81-letni nekdanji predsednik.

Le Graeta je začasno na položaju predsednika zveze zamenjal Philippe Diallo, podpredsednik organizacije, poroča AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.