Šport > Nogomet
121 ogledov

Predsednik francoske zveze se je opravičil Zidanu

Noel Le Graet Epa
Neposrečena izbira besed je izzvala ostre odzive v francoskem medijskem prostoru.

Predsednik Francoske nogometne zveze (FFF) Noel Le Graet se je opravičil za nedavne izjave o nekdanjem zvezdniku ter kandidatu za mesto selektorja francoske izbrane vrste Zinedinu Zidanu. Le Graet je dejal, da so bile izjave "nerodne ter so posledično izzvale velik nesporazum", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prvi mož FFF se je zato v izjavi za javnost zveze osebno opravičil svetovnemu prvaku iz leta 1998 s francosko zasedbo.

"Rad bi se opravičil za te opazke, ki nikakor ne predstavljajo mojega mnenja o njem ter ne zmanjšujejo pomena njegove nogometne kariere in zdaj uspešnega trenerskega dela," je Le Graetove besede zapisala francoska zveza FFF.

Zidane je bil sicer kandidat za selektorja Francije, če bi Didier Deschamps zapustil klop. Iz FFF so v soboto nato sporočili, da je Deschamps, svetovni prvak leta 1998 kot igralec in 2018 kot selektor, podaljšal pogodbo do konca leta 2026.

Le Graet je v pogovoru za televizijsko postajo RMC Sport v nedeljo dejal, da se Zidanu niti ne bi oglašal na telefon.

"Zaradi mene lahko počne, kar želi. To ni moja stvar. Pravzaprav mi je malo mar zanj," je na vprašanje o nadaljnji poti Zidana, kot ga citira AFP, dejal 81-letni Le Graet.

Zinedine Zidane Škandalozno Šport Francija na nogah: "Če bi me poklical Zidane, ne bi dvignil telefona"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.