Šport > Nogomet
119 ogledov

Neverjetna izklicna cena za razvpit kos opreme

Maradona božja roka Reševalni pas/Twitter
Legendarna majica je bila zadnjih osemnajst let razstavljena v muzeju.

Dres pokojnega argentinskega nogometnega velikana Diega Armanda Maradone, ki ga je nosil v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Mehiki leta 1986, bo del dražbe konec aprila, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Maradona je proti Angliji ob zmagi Argentine z 2:1 dosegel oba gola, prvega z roko.

Na stadionu Azteca v mehiškem glavnem mestu je Maradona za zmago zabil enega najlepših zadetkov v zgodovini nogometa, štiri minute pred tem pa je za vodstvo z 1:0 zabil še, kot se je kasneje izrazil, z "božjo roko."

Hugo Maradona Slovo Šport Še ena tragedija v družini Maradona

Gol je takrat na ogorčenje angleških reprezentantov obveljal, saj dogodka glavni sodnik iz Tunizije ni videl dovolj razločno, s tehnologijo pa si pred 36 leti še niso mogli pomagati. Po posvetu s stranskim sodnikom je Ali Bennaceur zadetek priznal. Argentina je napredovala v polfinale in si kasneje drugič v zgodovini zagotovila naslov svetovnih prvakov.

Modri dres s številko 10 je bil od četrtfinalne tekme leta 1986 v lasti nekdanjega angleškega vezista Steva Hodgea, ki je po kontroverznem obračunu izmenjal dres z argentinskim zvezdnikom, piše AFP. Hodge ga je pred osemnajstimi leti posodil muzeju nogometa v Manchestru.

Dražbena hiša Sotheby's je v izjavi za AFP sporočila, da bo dres na ogled postavila med 20. aprilom in 4. majem v Londonu, ko bo potekala dražba. Od naslednjega lastnika dresa pa bo odvisno, ali bo rekvizit še naprej javno razstavljen.

Iz Sothebyja so še dodali, da je zanimanje za dres izjemno. Izklicna cena pa bo pri štirih milijonih funtov (4,79 milijona evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.