Avto > Iz druge roke
44312 ogledov

Avtomobilska najdba stoletja?

Bugatti atlantic la voiture noir Reddit
Cena vozila, ki je pred 81 leti izginilo, bi se lahko povzpela na 141 milijonov evrov.

Skrivnostni bugatti atlantic la voiture noire bo morda spet ugledal luč sveta. Njegova cena bi se lahko povzpela na 141 milijonov evrov.

Konec leta 1936 je Bugatti začel delati na športnem kupeju, ki so ga navdihnila bojna letala. Bugatti type 57SC atlantic velja za enega najlepših in najdragocenejših avtomobilov v zgodovini. Proizvedeni so bili le štirje avtomobili. Trije so še danes registrirani. Usoda četrtega, la voiture noire, poimenovanega po črnem laku, pa je še vedno skrivnost. Pripadal je Jeanu Bugattiju, sinu Ettora Bugattija, ki je prezgodaj umrl v prometni nesreči. Vozilo se je v času začetka nacizma in bližajoče se invazije nemških čet v Francijo, izgubilo.

Rimac nevera Avto Neverjetna vrednost hrvaškega avtomobilskega proizvajalca

Bugatti atlantic la voiture noir | Avtor: Bugatti Bugatti

Zapisi kažejo, da je bilo vozilo leta 1939 naloženo na vlak za Bordeaux. Nikoli se ni izvedelo, ali je prišel na cilj. V teh 81 letih je la voiture noire ustvaril mitski status izgubljenega nacističnega zaklada. Volkswagen, sedanji lastnik Bugattija, ocenjuje, da bi, če bi našli la voiture noire, imel astronomsko vrednost več kot 141 milijonov evrov. Skrivnostni avtomobil bi bil v hip najdražji avtomobil na svetu.

Mate Rimac Avto Rimac se je združil z Bugattijem

Pred kratkim pa se je na družbenem omrežju Reddit objavil zapis, da je bilo vozilo najdeno v skednju v Franciji. Seveda s pridržkom, da naj bi šlo za mitski la voiture noire. Njegovo pristnost naj bi preverili tudi zgodovinarji. Vozilo menda nikoli ni uspelo priti na cilj, razstavljeno je bilo in shranjeno v skednju bližnjega prijatelja Ettora Bugattija. Ta je umrl leta 1947, avto pa je vse do danes v delih ostal v skednju. Na prošnjo revije Drive avtor objave na družabnem omrežju na dodatna pojasnila še ni odgovoril, saj se zavezuje molčečnosti, da ne bi ogrozil svojega delovnega položaja.

Bugatti Rimac, mate Rimac, Rimac Automobili, Rimac Automobiles Avto Hrvat o velikem metu, ki je Hrvaško izstrelil na avtomobilski zemljevid

Bugatti atlantic la voiture noir | Avtor: Reddit Reddit

Bil je uslužbenec priznane restavratorske delavnice v Connecticutu, kjer se vozilo trenutno nahaja. Tiskovni predstavnik delavnice je kasneje za Drive povedal: »Žal je pripravnik fotografije objavil brez dovoljenja.« Dodal je, da objavljenih informacij ne more ovreči ali potrditi. Skrivnost tako ostaja odprta. Trije strokovnjaki za Bugatti iz Avstralije, Evrope in ZDA so za Drive povedali, da fotografije verjetno ne prikazujejo izgubljenega primerka, temveč kakovostno nedokončano sodobno repliko, ki bi jo lahko zgradili na originalnem podvozju bugatti type 57.

Bugatti chiron Uradno Avto Hrvati novembra dobili še eno superznamko

Ali gre za najdbo stoletja ali le nesrečen nesporazum, ki je dvignil veliko prahu med ljubitelji avtomobilov, bomo še spremljali. Strokovnjaki trdijo, da tudi, če ne bi šlo za bugatti la voiture noire, ampak za različico type 57 z višjim in daljšim podvozjem, bo vozilo še vedno zelo redko. Izdelanih je bilo le 710 kosov, večine danes ni več.
 

Komentarjev 1
  • James_Albertson 15:00 15.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦