Šport > Nogomet
2637 ogledov

Neverjetno, Neymar zahteva še višjo plačo

neymar Epa
Brazilski zvezdnik je znova povzročil nemir pri PSG.

Neymar, brazilski zvezdnik, ki je pred minulo sezono za 222 milijonov evrov iz Barcelone prestopil v PSG, je še enkrat več povzročil slabo voljo med soigralci. Vse skupaj se je začelo z njegovo domnevno sebičnostjo na zelenici, nadaljevalo s tem, kdo bo izvajal enajstmetrovke, do vrhunca pa je prišlo zdaj, ko je po dolgotrajni poškodbi postavil ultimat upravi in skoraj neverjetno zahteval višjo plačo. Njegovi soigralci so pobesneli.

Neymarjeva dosedanja plača? Na dan zasluži okoli 20.000 evrov, v času, ki  ga potrebujete za prebiranje tega članka (če boste brali okoli dve minuti), je zaslužil 30 evrov. A to očitno ni dovolj.

Njegove zahteve je moč razumeti na dva načina. Ali je resnično nenasiten, ali pa poskuša izsiliti prestop iz kluba. Zahteva po višji plači se je namreč pojavila ravno v času, ko so vse glasnejše novice o njegovi selitvi k madridskemu Realu.

Tudi Zinedine Zidane, ki redko komentira možne prihode, je pomenljivo odgovoril na vprašanje, ali lahko Neymar in Cristiano Ronaldo igrata skupaj: "Tako so vedno govorili, da v francoski reprezentanci istočasno ne moreva igrati jaz in Youri Djorkaeff, če pa me spomin še dobro služi, sva bila skupaj dobra na terenu."

Neymarjeve posle tudi tokrat vodi Neymar starejši, ki je predsednika PSG  Nasserjaa Al Khelaifija že obvestil, da namerava njegov sin zapustiti klub. Francoski časopis Liberation je tako zapisal, da je Neymar st. pred tem zahteval finančno izboljšanje pogodbe, ki je bila sicer podpisana do leta 2022.

Informacija je prišla tudi v garderobo, veliko o odzivu nogometašev pa pove izjava Adriena Rabiota. "Naj potem igra sam s sabo," je dejal francoski vezist.

Komentarjev 1
  • Avatar Lion007
    Lion007 18:06 11.maj 2018.

    To pa je požrešnost. Jaz delam s srednje visoko plačo in se več kot zadovoljen.