Šport > Nogomet
1192 ogledov

Neverjetne scene na tekmi španskega prvaka, tudi VAR zatajil

Epa
Zadnji krog španskega nogometnega prvenstva zaznamovala kontroverzna sodniška odločitev.

Španski nogometni klub Leganes se po štirih letih seli v drugoligaško tekmovanje.

Nogometni kolektiv z obrobja Madrida bi moral za obstanek med elito v zadnjem krogu domačega prvenstva premagati novopečenega španskega prvaka Real Madrid, a mu to ni uspelo.

Tekma se je končala z neodločenim izidom (2:2), kar je za Leganes pomenilo 18. mesto v končni razvrstitvi in zgolj točko zaostanka za Celto Vigo, ki se je za las izognila izpadu.

Jan Oblak Primera Šport Real poslal nasprotnika v drugo ligo, Oblak obranil tretje mesto

Usodo Leganesa je krojil glavni sodnik na tekmi z Realom Guillermo Cuadra, ki se v zadnjih minutah rednega dela ni odločil za najstrožjo kazen v korist domače ekipe, potem ko je v kazenskem prostoru z roko igral gostujoči napadalec Luka Jović.

Sodniku so iz VAR sobe svetovali ogled videoposnetka sporne situacije, a je tudi po pregledu dokaznega gradiva vztrajal pri svoji prvotni odločitvi.

 | Avtor: Epa Epa

Leganesu bi zadetek z bele točke lahko prinesel obstanek v prvi ligi, zato ne bi bilo presenetljvo, če bi pravico iskal za zeleno mizo.

"To je bila čista enajstmetrovka. Jović je očitno iztegnil roko. Če pogledamo, kaj vse je bilo dosojeno na prejšnjih tekmah, je prav neverjetno, da to ni bil penal," je za Radio Marca povedal nekdanji delivec praviec in strokovnjak za sojenje Juan Andujar Oliver.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice