Šport > Nogomet
21 ogledov

Neymar skalpiral Argentince

Neymar Brazilija Kitajska Reuters
Prvo tekmo južnoameriškega superclasica med reprezentancama Brazilije in Argentine je odločil zvezdnik carioc Neymar. Brazilija se na povratno tekmo odpravlja z zmago z 2:1.

Reprezentanca Brazilije je z 2:1 (1:1) premagala Argentino na prvi tekmi južnoameriškega superclasica v domači Goiânii, ki sta ga obe svetovni nogometni velesili odigrali brez reprezentantov, ki nastopajo v Evropi. Junak tekme je bil Neymar, ki je v zadnji minuti sodnikovega dodatka (93.) uspešno izvedel enajstmetrovko.

Pred tem je eden od argentinskih branilcev znotraj enajstmetrskega prostora branil z roko, zato je sodnik pokazal na belo točko. Sicer so na tekmi povedli Argentinci, za katere je bil v 19. minuti uspešen Juan Martínez, Brazilci pa so izenačili že šest minut pozneje, ko je po podaji Neymarja z glavo mrežo zatresel Paulinho.

Druga tekma superclasica, v katerem nastopajo le nogometaši lokalnih klubov obeh držav, bo 3. oktobra v argentinskem mestu Resistencia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.