Šport > Nogomet
24 ogledov

Neymar st.: "Dacarjem ne dolgujem ničesar"

Neymar poškodba Getafe Barcelona španski pokal EPA
Po viharju, ki je v preteklem tednu zajel Camp Nou, se je oglasil tudi Neymarjev oče.

Oče brazilskega zvezdnika Neymarja, ki je po podatkih, ki jih je javnosti posredovala Barcelona, na račun svojega podjetja prejel nekaj več kot 40 milijonov evrov, se je odločil za javno izjavo, s katerim želi "vzpostaviti mir, da bi lahko Neymar nastopal na mundialu brez bremena različnih špekulacij."

Neymar st. se ne boji pravnega preganjanja s strani španskih ali brazilskih davčnih oblasti. Priznal je, da je že leta 2011 prejel 10 milijonov evrov, s čimer si je Barça zagotovila usluge njegovega sina od poletja 2014 naprej. Še 30 milijonov je prejel lani, ko se je prestop dejansko zgodil.

"Dolžan nisem ničesar"

"Neymar bi iz Santosa lahko šel le v Barcelono. Moja naloga je bila, da zaključim in dopolnim dogovor. 40 milijonov smo prejeli zato, ker je moj sin Santos zapustil pred letom 2014. To razlagam, da bi moj sin imel mir, nočem nobene zmede okrog njega," je povedal Brazilec in potrdil, da je sam prosil novega predsenika Barcelone Josepa Bartomeuja, naj razkrije podrobnosti sicer tajne deloma pogodbe.

"Prosil sem Bartomeuja, naj razkrije pogodbo, da bi zaščitil ugled moje družine. Ponavljam, da ne dolgujem ničesar dacarjem v Španiji ali Braziliji, čisto ničesar. Upam, da mi ljudje verjamejo, ker želim mir."

Vplivali tudi protesti

Še enkrat je Neymar st. poudaril, da bi lahko s sinovim prestopom zaslužil še več. "Lahko bi počakal do leta 2014, Neymar bi iz Santosa odšel zastonj, jaz pa bi lahko zaslužil tudi 120 milijonov evrov, toliko so namreč ponujali nekateri klubi. Upam, da moram zadnjič govoriti o tem," je zatrdil. Z bajno odškodnino bi zvezdnikov oče seveda zlahka tudi poplačal katalonsko "aro".

podjetje Neymarjevega očeta brez nabiralnika 40 milijonov evrov Neymar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Brazilski "poslovnež" je spregovoril tudi o tem, da sta bila s predsednikom Santosa Luisom Álvarom de Oliveiro prepričana, da bo njegov sin do konca oddelal pogodbo z matičnim klubom. A je nato spremenil svoje mnenje pred pokalom konfederacij, saj se je bal, da bi sinu padla cena.

"V juniju 2013 si je Brazilija že izbrala svojega heroja. Jaz sem, kot oče in poslovnež, vedel, da če Brazilija izgubi pokal konfederacij, medtem ko so potekali protesti proti vladi, bo postal tarča kritik. Zato sem govoril z vodstvom Santosa, ki je pohitelo s pogajanji."

"Kaj se ima Santos za pritoževati?"

Nato je bilo na Santosu, da se izpogaja za svoje del nogometaševe odškodnine. Na koncu je na računu moštva iz pristanišča končalo 17,1 milijona evrov. "Neymarja smo vprašali po željah in o njih obvestili Barcelono. Nato sta kluba dosegla dogovor. Počakal sem na podpis pogodbe med kluboma, nato pa zahteval znesek, za katerega smo se dogovorili," je dejal nekdanji nogometaš.

Zaključil je s sporočilom za Santos. "Vsi so se hoteli okoristiti s prodajo Neymarja. Nekateri so hoteli v eno, drugi v drugo smer. Rekel sem, da bo odločitev odvisna od Neymarjevih želja. Kaj se ima Santos za pritoževati? Veliko so zaslužili s prestopom, zanj pa niso plačali nič."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice