Šport > Nogomet
9 ogledov

Rosell: Sodnika pozivam, naj nadaljuje preiskavo o Neymarju

Sandro Rosell novinarska konferenca Reuters
Predsednik Blaugrane Sandro Rosell je na ponedeljkovi novinarski konferenci ponovno zatrdil, da Katalonci za Neymarja niso plačali več kot 57,1 milijona evrov.

Predsednik Barcelone je novinarsko konferenco sicer sklical zaradi napovedane prenove stadiona Camp Nou, a glavna tema za novinarje je bil ponovno prestop Neymarja oziroma količina sredstev, ki jih je katalonski gigant vložil v prihod Brazilca iz Santosa.

Na začetku tedna je časnik El Mundo Deportivo (MD) spet ponudil zgodbo, ki dvomi o točnosti informacije, da je Neymar stal "le" 57,1 milijona evrov. Pri MD so tokrat zapisali, da naj bi prestop dosegel 95 milijonov skupne evropske valute.

Ponovil bi tudi pred poroto

Sit obtožb se je Rosell odločil za odločen odgovor na ponavljajoče se očitke. "Pričakoval sem, da me boste spraševali o tem. Rekel bom dve stvari. Znova zagotavljam, da je Neymar Barcelono stal 57,1 milijona evrov, in to je vse, kar mora biti povedano o tej zadevi. Poudaril bom še enkrat: z vsem dolžnim spoštovanjem do sodnika slednjega pozivam, naj nadaljuje preiskavo. Vse je tako, kot mora biti, in to bomo sodniku tudi povedali. Klavzule o nerazkritju delov pogodbe so bile vpisane, kot je skoraj vedno pri Barceloni," je dejal Rosell in zatrdil, da je vse pripravljen ponoviti pred poroto.

"Ničesar ne skrivamo"

Eden od novinarjev je nato vprašal, ali bo tudi Neymarjev oče podvržen preiskavi. "Upam, da bom jaz poklican pred sodnika. Povedal mu bom vse, kar mora vedeti, in to bo to," je odgovoril Rosell.
Predsednika so pobarali tudi o tem, zakaj klavzule o nerazkrivanju podatkov v pogodbah vsaj občasno ne razveljavijo, da bi se zadovoljil javni interes številnih klubskih članov in navijačev. 

"Mi (Barcelona, op. a.) nikoli ne kršimo pogodb. Barcelona je 1.000-odstotno transparentna v vseh pogledih. Kot sem že dejal, eden od predpogojev za pogodbe z igralci in trenerji ta, da so tajne. Tudi sodnik ne bo vztrajal, naj jih razkrijemo, a če bi se to vseeno zgodilo, bomo to storili z veseljem. Ničesar ne skrivamo, vse se da razložiti," je sklenil Rosell.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.