Šport > Nogomet
54 ogledov

Neymarja na zadnji tekmi izžvižgali

Neymar
1/8
Reuters
Največji brazilski nogometni dragulj Neymar je dan po objavi, da bo naslednjih pet let zvest Barceloni, še zadnjič oblekel dres Santosa in bil izžvižgan.

Neymar se je od navijačev poslovil brez zadetka, tekma med Santosom in Flamengom se je končala z 0:0.

Večina od 63.500 navijačev, ki so se zbrali na novem stadionu Mane Garrincha v glavnem brazilskem mestu Brasilia, ki bo gostil tekme svetovnega nogometnega prvenstva leta 2014, je navijala za Flamengo. Neymarja so ob vsakem dotiku z žogo izžvižgali, ko jo je izgubil, pa nagradili z aplavzom.

Potočil solze

Enaindvajsetletni Brazilec, ki bo z Barcelono že danes podpisal petletno pogodbo, je pred tekmo ob predvajanju brazilske himne jokal, saj je bila to zadnja predstava v dresu Santosa, ki ga je nosil devet let.

"V čast mi je bilo igrati za tako čudoviti moštvo, kot je Santos. Zaradi tega sem presrečen," je dejal in dodal: "Vsak otrok sanja o tem, kaj bo, ko bo velik. Nekateri želijo biti zobozdravniki, drugi igralci, jaz pa sem si vedno želel postati profesionalni športnik. Uspelo mi je. S podpisom pogodbe z Barcelono so se mi uresničile sanje."

Flamengovi navijači, ki so ga na zadnji tekmi izžvižgali, bodo že 15. junija, ko bo Brazilija v pokalu konfederacij gostila Japonsko, zanj na istem stadionu stiskali pesti. "Vedno so me podpirali le navijači Santosa. Za to se jim zahvaljujem in jim sporočam da se še vidimo. Nekega dne se bom vrnil," pravi Neymar, ki je dodaja, da še ne ve, kdaj bo odpotoval v Barcelono in se srečal z Messijem, Xavijem, Inisesto in drugimi člani novih španskih prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.