Šport > Nogomet
35 ogledov

Neymarja svarijo pred Barço

neymar EPA
Čeprav je športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta navijčem obljubil, da David Villa ostaja v taboru Kataloncev, se govorice o odhodu španskega nogometaša krepijo. Katalonci želimo čim hitreje na Camp Nou privabiti Neymarja, ki pa bi lahko postal ''žrtev'' Lionela Messija.

lionel messi barcelona | Avtor: EPA EPA
Mladi brazilski superzvezdnik Neymar, ki velja za najobetavnejšega nogometaša na svetu, je po mnenju brazilskih nogometnih velikanov kot so Pelé, Zico in Roberto Rivelino ''edini resnično nadarjen igralec, ki ga imamo.'' Brazilci upajo, da jih bo prav Neymar popeljal do šestega naslova svetovnega prvaka, medtem pa se zanimanje za dvajsetletnika krepi tudi onkraj Atlantika. Najbolj aktivno se za Neymarja zanima Barcelona, ki je Santosu že plačala deset milijonov evrov avansa, vendar rojaki mladega nogometaša svarijo pred igranjem v isti ekipi, kjer igra Lionel Messi. Argentinčeve predstave na zelenici so zabrisale vse meje, tudi tisto med Brazilijo in Argentino, saj so tudi Brazilci za najboljšega nogometaša na svetu imenovali napadalca Barcelone.

Nekdanji brazilski nogometaš Roberto Rivelino je prepričan, da bo Neymarju v Evropi težje, še posebej v ekipi, kjer se vse vrti okrog Messija. ''Videli smo, česa je Neymar sposoben tu, toda v Evropi bo drugače. Pridružil se bo ekipi, kjer bo moral delati kot vsi ostali in trener bo od njega pričakoval več,'' je poveda Rivelino.

''Sindrom'' Lionela Messija je v preteklosti napadel Samuela Eto'oja, Zlatana Ibrahimovića in David Villo - tri izmed najboljših nogometašev na svetu, ki ob Argentincu nikoli niso zablesteli v polnem sijaju.

Neymar: ''Barça ni edina možnost''

David Villa | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Neymar je že namignil, da Camp Nou ni njegova edina možnost, čeprav priznava, da bi z igranjem za Barcelono uresničil svoje sanje. ''Prepričan sem, da bo prišel čas za igranje v Evropi. To so moje otroške sanje, vendar ta čas še ni prišel. Barcelona ima igralce, ki sem jih vedno občudoval. To so ene izmed mojih sanj, vendar nimam preferenc do Barcelone,'' je povedal Neymar, ki si želi predvsem uživati v igranju nogometa. ''Ni v mojem interesu, da bi bil najboljši na svetu. Želim biti srečen, kjerkoli že sem,'' je povedal Brazilec.

Agent Ville: ''Davidova prihodnost v rokah Barcelone''

Govorice o ''prezgodnjem'' prihodu Neymarja so postale glasnejše z ugibanjem o prihodnosti Davida Ville, ki pod vodstvom Tita Vilanove ni deležen takšne minutaže, kot bi si jo želel. Pogodba Špancu poteče leta 2014, britanski mediji pa ga že povezujejo s Chelseajem in Arsenalom. A glede na besede Antonia Zubizarrete se Baça Villi ne bo kar tako odpovedala. Špančev agent Víctor Oñate je ob tem povedal: ''Okrog Davida bo vedno veliko špekulacij, saj je odličen napadalec, toda njegova prihodnost je v rokah Barcelone. Imajo pogodbo in takšne dokumente je potrebno spoštovati.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.