Šport > Nogomet
28 ogledov

Neymarjev oče naj bi za prestop prejel 40 milijonov evrov

Neymar Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia Reuters
Santos je razkril, koliko denarja je prejel za prestop svojega zdaj že bivšega zvezdnika Neymarja. Postavlja se vprašanje, kolikšno vsoto je prejel nogometašev oče.

Nogometni klub Santos je v poročilu, ki ga je obravnavala njegova uprava, razkril vsoto, ki naj bi mu jo za prestop Neymarja nakazala Barcelona. Iz poročila bi se dalo sklepati, da je zvezdnikov oče prejel kar 40 milijonov evrov.

Katalonski gigant je pred dvema tednoma sporočil, da je za prestop plačal 57 milijonov evrov. Pojasnili so, da je bila odškodnina razdeljena med Santos ter podjetja DIS, Teisa in N&N. Slednje je v lasti Neymarjevega očeta. A nikoli ni bilo razkrito, kolikšen delež je dobil kdo od "lastnikov" Brazilca.

Skrivnostni kupček milijonov

A pristaniški klub je zdaj pomagal malce razčistiti situacijo. Po poročanju različnih brazilskih časnikov, ki sta se jima pridružila španska Sport in El Periódico, naj bi Santos v poročilu zapisal, da je prejel 17 milijonov evrov. Od tega so jih zadržali devet, sedem naj bi jih šlo na račun firme DIS, eden pa Teisi. A ostaja še nepojasnjenih 40 milijonov.

Iz informacij, ki sta jih podala oba kluba, bi lahko sklepali, da je družba N&N (oziroma Neymarjev oče) za prestop dobila kar 40 milijonov evrov.  

Je bil v igri posrednik?

Poleg tega Brazilci niso govorili o skupni vsoti 57 milijonov, ampak se je pojavljala tri milijone nižja številka. Manjkajoči trije milijoni so po besedah enega od Santosovih direktorjev končali na računu posrednika (beri agenta, op. a.). 

Barcelona je to že zanikala. Vir znotraj kluba je za Marco zatrdil, da "Barcelona za prestop Neymarja ni plačala nobenemu posredniku."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.