Šport > Nogomet
16 ogledov

Niti Novaković se ni hotel sestati s Slavišo

Milivoje Novaković Novakovič Novakovic Aleksander Radosavljevič Radosavljević Ra Žurnal24 main
Potem ko je reprezentančni pokoj na svoji spletni strani naznanil Robert Koren, Nogometna zveza Slovenije sporoča, da se niti Korošec niti Milivoje Novaković nista želela pogovoriti s selektorjem Slavišo Stojanovićem.

Konec februarja slovensko nogometno reprezentanco čaka prva pripravljalna tekma pred začetkom kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Slovenski nogometaši bodo v sredo, 29. februarja, v Kopru gostili reprezentanco Škotske. Selektor Slaviša Stojanović se je v okviru priprav na nov kvalifikacijski ciklus decembra in na začetku januarja srečal oziroma govoril z vsemi aktualnimi člani slovenske reprezentance ter se z njimi pogovoril o prihodnjem reprezentančnem programu.

Edini izjemi sta Robert Koren, ki je medtem objavil odločitev o koncu reprezentančne kariere, in Milivoje Novaković, s katerim, kljub jasno izraženi volji selektorja in Nogometne zveze Slovenije, do srečanja ni prišlo. Ob tem je selektor Stojanović dejal, da so "vse aktivnosti strokovnega štaba zdaj osredotočene v priprave na tekmo s Škotsko. Zaradi odločitve Korena in neodzivnosti Novakovića smo na nogometni zvezi domnevali, da igranje za slovensko nogometno reprezentanco trenutno pri obeh igralcih ni v ospredju."

Na seznamu reprezentantov za prihajajočo tekmo s Škotsko, ki bo objavljen na novinarski konferenci 16. februarja, tako ne bo Korena in Novakovića, torej dveh nogometašev, ki sta v slovenski reprezentanci pustila močan pečat in pomembno prispevala k največjim uspehom slovenskega nogometa. Odločitev obeh igralcev na Nogometni zvezi Slovenije obžalujejo.

Komentarjev 2
  • 1111 15:38 13.februar 2012.

    ...vse skupaj je en drek...vsi ti fantje igrajo za denar...daš...DAM!

  • maestros 14:43 13.februar 2012.

    Imamo dovolj mladih nadarjenih in kvalitetnih(Matavž,Krhin)kateri bodo brez problema nadomestili omenjena dva "zvezdnika".Mogoče bodo mladi potrebovali leto dve izkušenj a sem prepričan,da bodo se zelo približali rezultatom prejšnje generacije,če ne celo presegli.Ne potrebujemo pa odsluženih molznih krav.Igranje za reprezentanco bi ...prikaži več moral biti ponos in privilegij pa četudi brez denarnih nagrad,ne pa da se okoli denarja skregajo in to iz razloga čeprav so dobili precej zajeten kupček so hoteli še več.To se dela na klubski ravni ne pa v reprezentanci za katero igraš s srcem in dušo za svojo domovino.