Šport > Nogomet
57 ogledov

"Nogomet se ne igra na kavču"

Marko Nikolić Saša Despot
Vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije Olimpija je predstavila svoje načrte v spomladanskem delu sezone, v katerem želi ubraniti zdajšnje prvo mesto po prvem delu.

V soboto, ob 16.55 uri, bo Olimpija v Stožicah proti Kopru začela pohod k ubranitvi prvega mesta po jesenskem delu državnega prvenstva. Na današnji novinarski konferenci sta se javnosti predstavila tudi Julius Wobay in Miroslav Radović, ki sta se kot zadnja pridružila ekipi, z njunim prihodom pa je zadovoljen tudi trener Marko Nikolić, ki je tudi novinec na ljubljanski klopi.

"Radović je igralec z veliko izkušnjami, ve, kako se osvajajo naslovi, kako je igrati v velikem klubu pod pritiskom, zato je tudi z nami. Tudi Wobay je igralec, ki je že dolgo v evropskem nogometu in tudi zanj velja, da je kakovosten igralec, kar je v soboto dokazal na prijateljski tekmi z ruskim Terekom. Z nami je že dlje časa, zato je njegova telesna pripravljenost že blizu optimalni," je Nikolić spregovoril o Radoviću, v zadnji sezoni nosil dres kitajskega prvoligaša Hebei China Fortune Reserves in Wobayu, ki je za izbrano vrsto Sierre Leone odigral 37 tekem in dosegel 14 zadetkov, v Ljubljano pa je prišel iz ekipe Al-Shabb (Združeni arabski emirati).

Na tekmo, ne na portale

"Na tekmi s Koprom pričakujem veliko število gledalcev, podporo potrebujejo predvsem igralci, ne jaz. Ker je Ljubljana lačna naslova, saj nanj čaka že 20 let, bi bilo lepo, da se to pokaže tudi z obiskom tekme, ne pa pa s pisanjem po spletnih portalih. Nogomet se igra na stadionih, ne na kavču. Vsi v klubu si želimo tega naslova, vendar bomo potrebovali tudi pomoč navijačev, predvsem to velja za mlajše igralce," je dejal Nikolić.

Glede Danka Lazovića, ki naj bi bil po pisanju nekaterih slovenskih in tudi srbskih medijev še en nov igralec v ljubljanskem nogometnem prvoligašu, za zdaj še ni nobenih uradnih informacij, vendar je Nikolić dejal, da bodo jesenski prvaki v tem tednu predstavili še eno okrepitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.