Šport > Nogomet
100 ogledov

"Nogomet v Zavrču je umrl"

Miran Vuk Zavrč zavrc.si
Šef haloškega prvoligaša ne more pozabiti izpada iz pokalnega tekmovanja proti Mariboru.

V sredo je Maribor na povratni tekmi polfinala Pokala Slovenije izločil Zavrč, vijoličasti se bodo v finalu (25. maja na Bonifiki) merili s Celjem.

Haložani so prvo srečanje doma proti Mariborčanom sicer dobili z 2:1, na povratni tekmi pa klonili šele po podaljšku (5:1), ko so imeli Štajerci igralca več na zelenici. 

Zavrčane je v sredo razburila predvsem izključitev Matije Miketića v 75. minuti, glavni sodnik Nejc Kajtazović mu je drugi rumeni karton (pre)strogo pokazal zaradi domnevnega simuliranja. Haložani so se v javnem pismu obregnili tudi ob druge odločitve sodnika, ki so jih, po njihovem mnenju, stale finala in upov po igranju v Evropi.

Razočarani nad balkanizmom

"V sredo je nogomet v Zavrču umrl. In v meni," je za EkipoSN dramatično dejal šef NK Zavrč Miran Vuk in v nadaljevanju postregel s še nekaj ostrimi besedami na račun delivcev pravice in vodstva tekmovanja.

"Razočaran sem in razočarani smo nad balkanizmom, ki se ga pri nas nikakor ne moremo znebiti. Ali nočemo. Naporno delamo, trudimo se, da bi bili uspešni, in vlagamo veliko finančnih sredstev. Hočeš vse najboljše, a si potem namesto tega okraden. Kako naj se počutimo?" se je za časnik še spraševal Vuk.

V preteklosti je kontroverzni poslovnež in lokalni politik že večkrat jasno povedal, da ni zadovoljen z obravnavo, ki jo je njegov klub deležen s strani odgovornih. Če bo tokrat Vuk res obupal, potem se završkemu nogometu ne piše nič dobrega.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.