Šport > Nogomet
187 ogledov

Nogometaš HSV-a preskočil ograjo in napadel navijača

Nogometaš napadel navijača Reševalni pas/Twitter
Prekinil intervju, odšel na tribuno in obračunal z navijačem...

Nemško športno javnost pretresa incident, ki se je zgodil po ponedeljkovi nogometni tekmi za tamkajšnji pokal med Dresdnom in HSV. Igralec Hamburga Toni Leistner je namreč med pogovorom za medije skočil na tribuno in fizično obračunal z navijačem domače ekipe. Varnostniki in drugi igralci so preprečili hujši incident.

Sprva ni bilo jasno, kaj je tako vznemirilo igralca Hamburga, da se je odločil za potezo, ki bo zagotovo zanj imela hude posledice.

Na videoposnetkih s tribune se vidi le, da je Leistner zapustil mesto intervjuja, skočil na tribuno in se namenil do točno določenega navijača, ki je pred tem zasedal mesto tik ob igrišču.

Leistner je navijača odrinil, tako da je ta padel na zadnjico, nadaljnja dejanja pa mu je preprečil varnostnik in drugi gledalci v bližini. Nogometaš je nato zapustil tribuno in se ob žvižgih domačih navijačev prek zelenice odpravil v slačilnico.

Zanimivo, da je 30-letni branilec rojen prav v Dresdnu in da je že večkrat priznal, da je goreč navijač tega moštva. Po incidentu se je sicer za vso stvar opravičil preko Instagrama,v intervjuju za Sky pa je tudi pojasnil celotno situacijo:

"Nikomur ne bom dovolil, da žali mojo družino," je sporočil Leistner ter pojasnil, da se je navijač z žaljivkami spustil na osebni nivo

Po tekmi je sicer v bran svojemu nogometašu stopil tudi trener HSV-a, Daniel Thioune: "Ničesar nisem videl, toda prepričan sem, da je nekaj hudega moralo povzročiti Tonijevo reakcijo."

Dresden je sicer tretjeligaš, z zmago s 4:1 pa je izločil klub iz druge nemške lige, ki je bil leta 1983 evropski prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.