Šport > Nogomet
663 ogledov

Štor od ekstaze do obupa v veličastnem vzdušju v Berlinu

Luka Štor Dynamo Dresden Epa
Slovenski napadalec je dosegel svoj prvi zadetek po prestopu v Nemčijo. Zadel je na razburljivi in čustveni tekmi na zgodovinskem stadionu.

V sredo zvečer je bilo po vsej Evropi na sporedu ogromno nogometnih tekem. Igrali so tudi v nemškem DFB Pokalu, kjer so se odvili boji šestnajstine finala.

Enega od obračunov so spremljali gledalci na kultnem berlinskem olimpijskem stadionu, kjer je domača Hertha gostila Dynamo Dresden - drugoligaša iz vzhodnega dela Nemčije, ki se ponaša s strastno in številčno navijaško armado.

Dynamo je letos avgusta okrepil Luka Štor, enaindvajsetletni štajerski napadalec, ki je v Dresden prišel iz kidričevskega Aluminija. Do tega tedna je v dresu Dynama odigral osem tekem v drugi Bundesligi in podelil dve asistenci, čeprav je le enkrat začel v prvi postavi.

Divock Origi Liverpool Video Šport Neverjetna tekma, Liverpool in Arsenal pripravila spektakel!

Tudi v Berlinu je začel na klopi. V igro je vstopil v 77. minuti, pri izidu 1:1. V 85. minuti je Hertha povedla, potem ko je enajstmetrovko izkoristil Ondrej Duda.

Toda še pred koncem so gostje vrnili z enako mero, potem ko je z bele točke mrežo zatresel Patrick Ebert in izsilil podaljške.

V 107. minuti je Dynamo izvedel napad, v katerem je Marco Hartmann podal do Štora, ta pa je z leve strani nameril in razveselil več kot 20.000 navijačev dresdenskega kluba, zbranih na stadionu.

Drugoligaši so bili tik pred napredovanjem, toda v 123. minuti je na 3:3 izenačil Jordan Torunarigha in sledilo je dramatično izvajanje enajstmetrovk.

Zadetke iz rednega dela in podaljška si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Napoli Atalanta Video Šport Iličić šokiral velikana in zakuhal vročo kri na slovitem stadionu

Dynamo je zgrešil v tretji seriji, Hertha v četrti. V peti je, kot zadnji vnaprej predvideni strelec, do žoge stopil Štor. Vratar Thomas Kraft je njegov poskus ubranil, a so sodniki odločili, da se mora strel ponoviti, ker je čuvaj mreže prehitro zapustil golovo črto. V ponovljenem poskusu je bil Štor uspešen. Oba njegova strela si lahko ogledate na priloženih posnetkih.

V šesti seriji pri Dynamu mladi Kevin Ehlers ni zdržal pritiska in zapravil strel, za Hertho pa je zabil Marko Grujić ter tako domačim zagotovil napredovanje. Oba poskusa si lahko ogledate na priloženih posnetkih.

Dynamo bo prvenstvo v drugi Bundesligi nadaljeval ta konec tedna, ko bo gostoval pri Stuttgartu. Po enajstih kolih so Dresdenčani v spodnjem delu lestvice, tik nad cono izpada.

Dynamo Dresden | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • trnow 09:29 31.oktober 2019.

    Štor je Štajerc iz Ajdovščine.

Sorodne novice