Šport > Nogomet
337 ogledov

V polfinalu dva drugoligaša, loterija v Fazaneriji

Mura Domžale Sobotainfo.com
Po tekmah v Velenju in Murski Soboti so znani zadnji štirje udeleženci letošnjega nogometnega pokalnega tekmovanja.

Nogometaši Mure so po streljanju enajstmetrovk premagali Domžale (8:6) in se uvrstili v polfinale, kjer so se pridružili Radomljam, Nafti in Aluminiju. Po rednem delu in podaljšku je bil izid 3:2 za Muro, z enakim izidom so Domžale slavile na prvi tekmi doma.

Sobočani so na izenačeni tekmi, po kateri bi se že v rednem delu lahko veselili eni ali drugi, prvi prišli do gola, v 24. minuti je s prostega strela zadel Andrija Bubnjar. Domžalčani pa so do konca prvega dela naredili preobrat, v 33. in 40. minuti je za dva gola od daleč poskrbel Arnel Jakupović.

V 58. minuti je bil dvoboj Jakupović - Bubnjar izenačen, saj je slednji izkoristil podajo Amadeja Maroše in izid poravnal. V zadnjih trenutkih pa so gostitelji izsilili podaljšek, potem ko se je v kazenskem prostoru v gneči najbolje znašel mladi rezervist Kai Cipot, sicer sin nekdanjega reprezentanta Fabijana Cipota.

Junak rednega dela je zapravil tudi najlepšo priložnost v podaljšku, v katerem so bili gostitelji nevarnejši. Toda gola ni bilo, tako da so polfinalista odločile enajstmetrovke.

Pri strelih z bele točke so bili domači uspešni v vseh poskusih, pri gostih pa je že prvo zgrešil najizkušenejši igralec Senijad Ibričić. Njegov strel je vratar Dejan Šafarić ubranil.

Napoli Atalanta Video Šport Iličić šokiral velikana in zakuhal vročo kri na slovitem stadionu

Rudar Velenje Nafta | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nogometaši Nafte so po Radomljah druga ekipa, ki se je med štiri najboljše v Pokalu Slovenije prebila iz druge lige. Lendavčani so si napredovanje priigrali v Velenju, potem ko so še drugič premagali Rudar. V Lendavi je bilo 2:1, tudi v Velenju so zmagali (0:2).

Krize Rudarja - v prvenstvu po 15 kolih še nima zmage, zaenkrat ni zaustavil tudi četrti trener v sezoni Andrej Panadić, ki je v torek zamenjal Nikolo Jaroša. Njegovi varovanci, ki so v osmini finala presenetljivo izločili Olimpijo, so sicer ves čas tekme napadali, a njihovi poskusi so bili jalovi. 

V napadu so se vse preveč zapletali, redkih priložnosti pa niso znali izkoristiti. Dosegli so sicer dva gola, a oba je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil. Še najbližje regularnemu zadetku so bili v 15. minuti, ko je Aljaž Krefl zadel prečko.

Nafto je v 27. minuti v vodstvo popeljal Mihael Rebernik, ki se je po predložku z desne strani dobro znašel v kazenskem prostoru, po njegovem strelu se je žoga od vratnice odbila za golovo črto. V sodnikovem podaljšku drugega polčasa je po protinapadu zmago potrdil Madžar Roland Paku.

NK Maribor Rudar Velenje Rošada Šport Trener slovenskega prvoligaša ob službo

Pokal Slovenije, četrtfinale (povratne tekme):

MURA - Domžale 8:6* (3:2, 1:2)  /2:3/
Bubnjar 24., 58., Cipot 90.; Jakupović 33., 40.

Rudar Velenje - NAFTA LENDAVA 0:2 (0:1)  /1:2/
Rebernik 27., Paku 93.

KALCER RADOMLJE - Celje 0:0 (0:0)  /1:1/

Koper - ALUMINIJ KIDRIČEVO 3:2 (2:1)  /0:1/
Vršič 2./11m, 78./11m, Žužek 32.; Jakšić 28., Klepač 53.

* - po streljanju enajstmetrovk
/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v polfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.