Šport
34 ogledov

Nogometaš umrl po zastoju srca

gregory mertens Reševalni pas/Twitter
Član belgijskega Sporting Lokerena Gregory Martens je bil po srčnem zastoju v umetni komi, danes pa je umrl.

Gregory Mertens, ki je utrpel srčni zastoj na tekmi rezervnih ekip proti KRC Genku, je preminil, je na svoji uradni spletni strani objavil njegov klub Sporting Lokeren.

24-letnik je izgubil zavest na ponedeljkovi tekmi in po oživljanju na zelenici so ga nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer je zadnje dni preživel v umetni komi. Klubski zdravnik Kris Peeters je v sredo priznal, da situacija ni vzpodbudna, v četrtek pa je postalo jasno, da je igralec izgubil boj za življenje. 

"Zgodilo se je nekaj, o čemer nihče ni mogel sumiti ali si tega zamisliti. Veliko prehitro se poslavljamo od Gregoryja Mertensa," je klub zapisal v uradni izjavi. 

"Smo nogometni klub. Vsi znotraj in okoli tega kluba dihajo za nogomet. Toda nenadoma se nekaj zgodi in postane nam jasno, da je nogomet le nogomet. Danes je takšen trenutek. Zdravniki so storili vse, da bi rešili Gregoryja, toda na koncu so morali priznati svojo nemoč. Gregory je umrl okrog 16.30 po srednjeevropskem času.

"Družina se je lahko poslovila. Gregory je bil pri Lokerenu le leto in pol, toda v tem kratkem času, je s svojo tiho skromnostjo pokazal, da je nepogrešljiva oseba. Zdaj se bomo morali naučiti živeti z izgubo. Zavedamo se, da so to neverjetno naporni trenutki za družino. Izrekamo jim, v imenu celotnega kluba, naše iskreno sožalje. Gregory, pogrešali te bomo!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.