Šport > Nogomet
4161 ogledov

Nogometašev posnetek šokiral Nemčijo, ogorčeni tudi politiki

Print Screen
Napadalec berlinske Herthe je šokiral nemško javnost in izzval hude kritike državnega političnega vrha. V klubu so ga že suspendirali, obstaja pa velika verjetnost, da bo moral po šestih letih zapustiti nemško prestolnico.

Salomon Kalou (34), reprezentant Slonokoščene obale, ki od leta 2014 igra za Hertho, se je znašel v velikih težavah zaradi spornega posnetka, na katerem brez pomisleka krši higienska določila, ki zaradi širitve koronavirusa trenutno veljajo v Nemčiji.

Kalou je na spletu objavil posnetek, na katerem se druži soigralci, pri čemer ni upoštevana priporočena varnostna razdalja, se rokuje s klubskim zdravnikom in nepovabljen vstopi v prostor za testiranje igralcev, kjer bi morala veljati najstrožja pravila za zagotavljanje varnosti in zdravja vseh vpletenih.

"Posnetek je naredil medvedjo uslugo tako nemški nogometni zvezi kot nogometu nasploh. Moji kolegi so pretreseni in šokirani. Ob ogledu posnetka so se nam porodili številni dvomi," je povedala regionalna ministrica za šport zvezne dežele Bremen Anja Stahmann.

Nemčija je sicer danes prižgala zeleno luč za majsko nadaljevanje prvenstva, a je nespametno početje nogometaša Herthe vzbudilo pomisleke v to odločitev. "Dobili smo občutek, da so pravila samo zapisana na papirju, vendar se ne upoštevajo v praksi," je dodala ministrica.

Angela Merkel Nemčija Šport Angela Merkel prižgala zeleno luč za nogomet

Tekle so solze

Ne samo, da je nekdanji nogometaš Chelseja ogrozil nadaljevanje domače prvenstva, temveč je pod vprašaj postavil tudi svojo prihodnost v klubu, saj mu konec junija poteče pogodba.

kalou | Avtor: Epa Epa

Kalou se je za posnetek opravičil in dejal, da je storil veliko napako. "Žal mi je, če sem ustvaril vtis, da koronavirusa ne jemljem dovolj resno. Nisem razmišljal in bil sem zelo vesel, ker so bili testi negativni. Prav tako se opravičujem vsem, ki so se nevedoč znašli na posnetku" je sporočil.

Po poročanju Kickerja se je opravičil tudi soigralcem, pri tem pa potočil nekaj solz ob spoznanju, da je to morda slovo od kluba, v katerem je preživel zadnjih šest sezon.

Komentarjev 1
  • marko50 06:14 08.maj 2020.

    Kaj je šokiral. Novinar za tebe je vse šok. Se ve da virusa ni. Da je totalna bedarija.