Šport > Nogomet
166 ogledov

Nemci želijo nadaljevati z nogometom, pri enem bundesligašu kar trije okuženi

Covid-19
Prvi rezultati testov: pri Werderju in Eintrachtu brez pozitivnih, v Kölnu trojica.

Potem ko so v nemškem nogometnem prvenstvu bundesligi v prizadevanjih za dokončanje lige kljub pandemiji novega koronavirusa začeli testiranje nogometašev in osebja vseh klubov, so že znani prvi rezultati. Pri Kölnu so našli tri pozitivne primere, medtem ko sta Werder Bremen in Eintracht Frankfurt prek Twitterja sporočila, da so bili vsi negativni.

maska nogometna žoga Bundesliga Šport Nemci že z natančnim protokolom za igranje tekem

Kljub pozitivnim primerom, trojica ne kaže simptomov virusa sars-cov-2, a bo v 14-dnevni karanteni, bodo nogometaši kölnskega kluba nadaljevali priprave na dokončanje sezone, je danes potrdil klubski zdravnik Paul Klein.

Po mnenju odgovornih trojica pozitivnih primerov kaže, da koncept privajanja na dokončanje sezone ob strogih higienskih ukrepih deluje. Treningi se bodo nadaljevali po načrtih ob izpolnjevanju zdravstvenih in higienskih priporočil, pozitivne; šlo naj bi za dva nogometaša in enega člana osebja, poroča nemška tiskovna agencija DPA, pa bodo po dveh tednih še enkrat testirali, preden se bodo lahko vrnili k vadbi.

köln | Avtor: Epa Epa

Za zdaj še ni znano, kaj se bo zgodilo, ko bodo nogometaši začeli na polno trenirati v skupinah oziroma, ali se bo virus razširil, ko bodo začeli igrati tekme s tesnejšimi stiki. Če bo prišlo do pozitivnih primerov, se obeta tudi kolektivna karantena.

Zeleno luč testiranjem je prižgala tudi španska vlada, ki pa bo športnike začela preverjati v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice