Šport > Nogomet
214 ogledov

Slovenski nogometni zvezdnik pripravljen sprejeti nižjo plačo

Kevin Kampl Epa
Tudi Kevin Kampl je pripravljen na nižjo plačo.

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je pred pogajanji za novo pogodbo pri nemškem prvoligašu Leipzigu zaradi pandemije novega koronavirusa odprt za nižjo plačo, kot je bilo sprva predvideno.

"Obseg krize bomo videli šele, ko bo konec. Mislim, da v nogometu ne bo več takšnih zneskov. Treba je videti, kaj je mogoče in realno, in sprejeti, kar pač lahko," je za Sport Bild dejal 29-letni vezist.

kevin kampl | Avtor: Epa Epa

Kamplova zdajšnja pogodba v Leipzigu traja do leta 2021, pogajanja pa so trenutno v mirovanju. "Prišel bo dan, ko bomo lahko govorili bolj konkretno. Zdaj ni čas za to," je povedal Kampl, ki je zaradi poškodbe gležnja nazadnje igral 9. novembra.

V Leipzig je prišel v sezoni 2017/18 iz Bayerja ter dobival letno plačo v višini 2,5 milijona evrov. V karieri je igral še za 2010 Greuther Fürth, Osnabrück, Aalen, Red Bull Salzburg in Borussio Dortmund.

Kevin Kampl | Avtor: EPA Kevin Kampl. EPA

Nemška liga je sicer zaradi pandemije prekinjena od 13. marca. Vodstvo lige bo v četrtek s klubi izpeljalo video konferenco o načrtu, da bi sezono nadaljevali 9. maja pred praznimi tribunami. S tem bi nemška liga postala prva od velikih evropskih, ki bi nadaljevala sezono.

A kljub rahljanju ukrepov zoper pandemijo v Nemčiji, kjer so večje javne prireditve prepovedane do 31. avgusta, imajo načrti o nadaljevanju sezone tudi kritike.

Osemnajst klubov sicer vadi že tri tedne, tudi zato, ker imajo v Nemčiji največ kapacitet za redno testiranje. V klubih so vadili v manjših skupinah z določeno medsebojno razdaljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice