Šport > Nogomet
174 ogledov

Angela Merkel prižgala zeleno luč za nogomet

Allianz Arena München EPA
Oblastem so predstavili strog načrt za nadzor okužb, ki temelji na številnih testih.

Nemčija bo dala zeleno luč za majsko nadaljevanje nogometne sezone, potem ko je ta že dlje časa prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa. Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da so se o tem sporazumeli kanclerka Angela Merkel in vodje zveznih dežel.

Politiki verjamejo, da je sprejemljivo, da se zaradi omejitev gospodarske škode sezona za 36 klubov v prvi in drugi ligi nadaljuje. V današnji telefonski konferenci bodo določili točen datum za začetek tekem. Nemški mediji so poročali, da bi to lahko bil 21. maj.

Vodstvo vplivne nemške lige že dolgo poziva k nadaljevanju sezone, saj pravi, da je to življenjskega pomena za sektor, ki v Nemčiji zaposluje 56.000 ljudi.

1. FC Köln Koronavirus Šport Deset nemških nogometašev okuženih

Oblastem so predstavili strog načrt za nadzor okužb, ki temelji na številnih testih, kar po njihovem omogoča, da bi zagnali sezono brez velikega tveganja. Minister za zdravje Jens Spahn je ocenil načrt kot smiseln in takšen, ki je lahko zgled drugemu poklicnemu športu.

Nemški klubi ne bi ostali brez 300 milijonov evrov od televizijskih pravic, če bi izpeljali zadnjih devet krogov sezone. To bi ublažilo izgube klubov, od katerih naj bi jih bilo ducat od 36 v prvi in drugi ligi tik pred stečajem.

Pamela Reif Video Šport Vroča inštruktorica skrbi za nogometaše: "Dobro smo se preznojili!"
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice