Šport > Nogomet
7383 ogledov

Prebolel je covid-19, za novo leto pa doživel nepopisno tragedijo

Omar Elabdellaoui Instagram
Nogometaš Galatasarayja je zaradi posledic pirotehnične nesreče potreboval hospitalizacijo.

Med domačim praznovanjem novega leta se je huje poškodoval norveški obrambni nogometaš Galatasarayja Omar Elabdellaoui, sta poročala turška medija Tribun Dergi and TRT Sport.

Silverstrski večer se je za 29-letnega nekdanjega člana Manchester Cityja sprevrgel v nočno moro, potem ko mu je v roki razneslo del eksplozivnega sredstva. Nesreča se je zgodila za štirimi stenami njegovega doma.

Olabdellaoui je utrpel poškodbe roke, neuradno pa naj bi bil ogrožen tudi njegov vid. Po poročanju turških medijev je nogometaš pri zavesti in ni v življenjski nevarnosti, a je njegovo stanje vseeno zaskrbljujoče.

Posledice hude nesreče si lahko ogledate TUKAJ (ni za občutljive!).

Po nesreči so ga v bolnišnici obiskali podpredsednik kluba Abdurrahim Albayrak, trener Fatih Terim in kapetan Arda Turan.

 | Avtor: Instagram Instagram
Podrobnosti zdravstvenega stanja branilca, ki je med drugim branil barve Olympiacosa in Hull Cityja, so za zdaj še uganka. Iz njegovega kluba so sporočili, da bodo razsežnosti poškodb oči in obraza znane šele po dodatnih preiskavah.

Norveški reprezentant, ki je nedavno brez zapletov prebolel okužbo s koronavirusom, imel je namreč le blažje simptome, se je kot mladenič kalil v nogometni šoli Manchester Cityja, za katerega pa kot igralec članskega moštva ni zabeležil niti enega nastopa v Premier League.

 | Avtor: Instagram Instagram
Kot posojeni nogometaš je igral za Strømsgodset, Feyenoord in Eintracht Braunschweig. Šest let je bil član Olympiacosa (2014-2020), ta ga je pred tremi leti za pol sezone posodil Hull Cityju, kjer je naposled dočakal svojo priložnost med elito otoškega nogometa.

Novoletna tragedija je še en opomnik, kako nevarno je lahko neodgovorno ravnanje s pirotehniko, katere uporaba že nekaj let upada, s tem pa se zmanjšuje tudi število kršitev in s tem povezanih poškodb.

Elabdellaouiju želimo čim hitrejše okrevanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.