Šport > Nogomet
61 ogledov

Nogometni Euro 2020 v Sloveniji?

Stadion Stožice Nik Rovan
Srbski spletni portal politika.rs je poročal o tem, da se pripravlja kandidatura za Euro 2020 v soorganizaciji Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovenije...

"Na predlog predsednika Uefe, Michela Platinija, bi 13 držav skupno organiziralo prvenstvo," je za srbske medije povedal generalni sekretar Nogometne zveze Srbije, Zoran Laković.

Nedavno je Michel Platini predlagal novi model organiziranja Eura, ki bi bil razpršen na več držav. To naj bi prišlo v poštev ravno za zbor najboljših evropskih reprezentanc, ki bo na sporedu leta 2020.

V torek je bila v črnogorski Budvi organizirana dvodnevna okrogla miza, ki so se je udeležili predstavniki večine nogometnih zvez v regiji, prisotni so bili tudi visoki predstavniki Uefe. Razpravljali so tudi o možnosti organizacije nogometnega spektakla na področju bivše Jugoslavije.

"Če bi država resno podprla projekt, kar pomeni, da bi do leta 2020 zgradili moderen stadion po standardih Uefe, s podporo Ministrstva za šport, potem ne vidim razloga, da ne bi bila tudi Srbija med organizatorji prvenstva. Predlog soorganizacije je bil v Budvi podprt z vseh strani, kar praktično pomeni, da bi se skupen projekt vključili tudi na Hrvaškem, v BiH, Sloveniji, Bulgariji...," je za politiko.rs povedal Laković.

V začetku oktobra bo v Rusiji zasedal Izvršni komite Uefe. Takrat bo več znanega o tem, ali je soorganizacija 13 držav realna opcija...

Komentarjev 3
  • mišo22 20:25 20.september 2012.

    s temu bi evropsko prvenstvo v nogometu izgublo čar saj ne more bit prvenstvo v 13 drzavah pol je isto k da bi ble kvalifikacije razlika bi bla samo da bi u predtekmovanju velike drzave imele domače tekme ker imajo ...prikaži več boljše štadione, in tako bi naredili da bi manjse reprezentance še tezje prišle do presenečenj:/ ta platini pa sam mim brca odkar je pršu

  • becar 16:44 20.september 2012.

    Ja tole pa si res ne predstavljam v Sloveniji. Ni osnovnih pogojev in jih tudi ne bo.

  • hejki 16:24 20.september 2012.

    In, če bi že nekim slučajem dogodkov se to zgodilo. Kje pa bi igrali pri nas?Najmanjši stadion za EP mora imeti 30.000 sedišč.Tako velikega stadiona Slovenija ne potrebuje. Največ 20.000, pa še to v Mariboru.