Šport > Nogomet
472 ogledov

Nogometni velikan tik pred propadom

Sporting Lizbona
Portugalski velikan Sporting Lizbona se nahaja pred stečajem, kar bi pomenilo tudi izpad iz prve lige.

"Sportingu Lizbona preti propad!"

Tako se glasi naslov v najznamenitejšem portugalskem športnem časniku, A Boli. Klub je že leta v velikih finančnih težavah, dolg kluba je ocenjen na približno 65 milijonov evrov, od tega bi morali do junija odplačati vsaj 41 milijonov dolga.

Če se ta dolg do junija ne sanira, bo klub prisiljen razglasiti stečaj ter bo izločen iz elitnega razreda evropskega nogometa, v tem primeru prve portugalske lige. Preselil se bo med amaterska moštva, kjer bo lahko začel svojo pot nazaj proti portugalski eliti.

Sporting Lizbona | Avtor: Profimedia Profimedia

Uprava kluba se je tako že obrnila na več mestnih inštitucij, pri katerih prosi za posojilo, obenem pa zahteva preložitev roka sanacije dolgov, saj naj ne bi imeli denarja niti za izplačilo plač igralcem do konca sezone.

Po pisanju A Bole naj bi imeli pri Sportingu denarja le še za izplačilo februarskih in marčevskih plač, nato pa bo klubska blagajna popolnoma prazna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.