Šport > Nogomet
6203 ogledov

Nogometni zvezdnik se prijel za srce ter zrušil sredi tekme

Daley Blind Reševalni pas/Twitter
Na prijateljski tekmi med Ajaxom in Hertho Berlin smo bili priča pravi grozljivki.

Ajaxov branilec Daley Blind je doživel pravo dramo v samem zaključku prijateljske tekme s Hertho. Sin legendarnega Dannyja Blinda se je namreč prijel za srce ter padel po tleh, kar je seveda prestrašilo vse na Ajaxovi klopi.

Za Blinda je namreč že dalj časa jasno, da ima težave s srcem, tako da se je zdravniška služba ustrašila najhujšega ter takoj prihitela na igrišče.

Daley Blind | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Blindu se je namreč takšna situacija pripetila že lanskega decembra na tekmi Lige prvakov proti Valencii. Nizozemskemu reprezentantu so na pregledih po tekmi diagnosticirali vnetje srčne mišice, zato so mu zdravniki vgradili ICD (vgradljivi kardio defribrilator).

Nizozemska nogometna reprezentanca Reprezentant Šport Nizozemskemu zvezdniku po tekmi Lige prvakov odkrili velike težave s srcem

Nizozemcu se seveda svetovali prenehanje igranja nogometa, saj so se bali, da bi se lahko ponovila zgodba Antonia Purte, Marca Vivien Foa... Toda 30-letnik o čem takšnem ni želel niti slišati.

Ajaxov trener Erik Ten Hag je po tekmi pojasnil situacijo, da naj bi se Blindu sredi tekme pokvaril prav prej omenjeni ICD, ki bi moral kontrolirati delo ter ritem bitja srca, zato je začutil bolečino v prsih. Nizozemski reprezentant pa naj bi se po zaskrbljujočem dogodku že dobro počutil.

30-letni Blind je sicer otrok Ajaxa, ki si je po bronu z Nizozemsko na Svetovnem prvenstvu 2014 zagotovil prestop k Manchester Unitedu, za katerega je v štirih letih zaigral na 141 tekmah, dosegel pa je 6 zadetkov, a vseeno ni nikoli resnično prepričal navijačev Rdečih vragov o svoji kvaliteti.

V Ajax se je tako vrnil leta 2018 ter je bil eden ključnih členov predlanske izjemne sezone, ko so bili na pragu finala Lige prvakov. Z Ajaxom je osvojil kar pet državnih naslovov, en pokal ter dva superpokala. Z Unitedom je v svojo vitrino dodal še FA pokal, ligaški pokal, superpokal ter tudi medaljo zmagovalca Evropske lige. Za Nizozemsko je zbral 69 nastopov ter 2 zadetka.

Komentarjev 2