Šport > Nogomet
1022 ogledov

Nor žreb, kaj takega se bo zgodilo šele tretjič v zgodovini!

Pokal Slovenije Reševalni pas/Twitter
Znani so polfinalni pari nogometnega pokala Slovenije.

Ples kroglic je določil pare slovenskih nogometnih pokalnih tekmovanj. V moški konkurenci se bosta 24. aprila udarila drugoligaša Gorica in Beltinci Klima Tratnjek ter prva favorita Mura in Rogaška. Veliki finale bo na sporedu 24. maja.

Šele tretjič v zgodovini Slovenije se bo tako zgodilo, da bo v finalu slovenskega pokala, kjer zmaga prinaša tudi igranje v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni, nastopil tudi drugoligaš.

Kar trikratni zmagovalci slovenskega pokala iz Gorice bodo namreč gostili Beltince, s čimer se bo zmagovalec pridružil Aluminiju iz leta 2002 in Nafti iz leta 2020 kot edinima drugoligašema, ki sta igrala finale slovenskega pokala.

Še nikoli se ni sicer zgodilo, da bi drugoligaš pokal tudi osvojil, saj je Aluminij priznal premoč Gorici, Nafta pa Muri. A ob letošnjem osipu glavnih favoritov se drugoligašema ponuja izjemna priložnost.

Mura in Gorica sta sicer edina izmed "preživele" četverice, ki sta pokalno lovoriko že osvojila. Prekmurcem je to uspelo dvakrat, Primorcem pa trikrat. Rogaška in Beltinci pa lovita svojo prvo pokalno lovoriko.

Na nogometni zvezi Sloveniji so izžrebali tudi ženska polfinalna para, tekmi pa se bosta igrali 25. aprila. V finalu pred finalom se bosta pomerili Mura Nona in Olimpija, v drugem polfinalu pa Ljubljana in ptujska Drava. Ženski finale bo na sporedu 24. maja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice