Šport > Nogomet
184 ogledov

Nov prvoligaš prvenstvo odprl z zmago

ND Gorica Facebook/ND Gorica
Nogometaši Gorice so v uvodnem krogu Prve lige Telemch premagali ljubljanski Bravo z 2:0 (1:0).

Nogometaši Gorice so vrnitev v elitno nogometno druščino začeli z zmago nad Bravom in prvimi tremi točkami. Svojega stratega Mirana Srebrniča so Primorci v uvodu v sezono 2022/23 nagradili s 100. trenerski zmago v prvi ligi.

Obe ekipi sta v razgretem ozračju novogoriškega športnega parka začeli zadržano. Bolj konkretni pa so bili domači, a je bil Etien Velikonja v 17. minuti pri strelu z razdalje premalo natančen, žogi pa so pot do gola po nevarnem strelu Alena Krajnca v 25. minuti preprečili ljubljanski branilci.

Prebudili so se tudi gostje in že v naslednjem napadu je Martin Kramarič poskušal precej z leve strani, a izkazal Aleš Likar in žogo odbil v kot. Tudi po akciji s kota je bil junak z lepo parado Likar, ko je bil v skoku z glavo najvišji Gašper Trdin. Ljubljančani so tkali mrežo okrog domačega gola in zelo razigrani Ivan Šaranić je v 30. minuti nevarno streljal z roba kazenskega prostora.

V najtežjih trenutkih je sledil hiter napad Gorice in v 33. minuti je Krajnc izkoristil grobo napako Nemanje Jakišića v obrambi. Situacijo je napačno namreč ocenil tudi šišenski vratar Matija Orbanič in Krajnc jo je s kakšnih 17, 18 metrov rahlo na levi strani mojstrsko poslal v prazno mrežo.

Ko je Stefan Milić v 39. minuti po nepotrebnem prekršku prejel rdeči karton, je bila igra Ljubljančanov nekaj trenutkov povsem brezglava in le sreča je bila razlog, da najprej Nejc Mevlja in nato Luka Baruca nista še drugič matirala Orbaniča. Zelo nevaren je bil v 45. minuti tudi Darko Hrka v gneči v kazenskem prostoru Brava.

Kljub igralcu manj so bili v drugem delu aktivnejši Ljubljančani, ki pa jim je v končnici manjkala pika na i za izenačenje. Eno lepših priložnosti je v 66. minuti po lepi podaji zelo razigranega Ivana Šaranića zapravil Luka Štor. Predvsem pri Goričanih je bilo očitno, da taktično branijo prednost, zato so bili v napadu z izjemo redkih hitrih akcij manj aktivni.

Gostujoči trener Dejan Grabič je v drugem delu v ogenj poslal kar peterico spočitih nogometašev, da bi nadomestil številčni zaostanek na zelenici. Ljubljančani so na ta način ostali napadalnejši, še naprej pa je manjkala poteza več za gol.

Še več. V sodnikovem podaljšku je sledila kazen, ko so Goričani realizirali eno od redkih priložnost. Akcijo je na levi začel Žan Bešir, Leon Marinič je žogo podaljšal do Luke Vekiča, ki jo je zabil za končnih 2:0. Jan Andrejašič pa je imel po novi napaki ljubljanske obrambe v izdihljajih celo priložnost za 3:0.

V naslednjem krogu Goričane v soboto čaka gostovanje v Mariboru, Bravo bo gostil Koprčane.

 

* Stadion v športnem parku, gledalcev, sodniki: Halilović, Gabrovec, Mežnar, Šmajc.
* Strelca: 1:0 Krajnc (33.), 2:0 Vekić (90.).
* Gorica: Likar, Cerovec, Urbančič, Baruca (od 83. Bešir), Mevlja, Krajnc (od 88. Andrejašič), Ahmetaj (od 88. Marinić), Hrka, Širok, Velikonja (od 69. Vekić), Leban (od 88. Jukić).
* Bravo: Orbanič, Burin (od 76. Križan), Kavčič, Jakšić, Milič, Trontelj (od 57. Španring), Trdin (od 73. Kurtović), Šaranić, Karamarič (od 76. Puconja), Simon, Štor (od 76. Maružin).
* Rumeni kartoni: Cerovec, Hrka, Vekić.
* Rdeči karton: Milić (39.).

 

* Izidi, 1. krog:
- petek, 15. julij:
Koper - Tabor Sežana       2:1 (0:0)

- sobota, 16. julij:
Domžale - Celje            0:0
Maribor - Kalcer Radomlje  0:3 (0:2)

- nedelja, 17. julij:
Olimpija - Mura            2:0 (0:0)

- ponedeljek, 18. julij:
Gorica - Bravo             2:0 (1:0)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.