Šport > Nogomet
1893 ogledov

Še en hud udarec za Real Madrid

Real Madrid Leganes Copa del Rey Epa
Aktualni evropski in španski prvaki so doživeli neprijetno presenečenje.

Svetovni, evropski in španski prvak Real Madrid, ki mu že v domačem prvenstvu ne gre po načrtih, saj za vodilno Barcelono na četrtem mestu zaostaja za 19 točk, je izpadel v četrtfinalu španskega kraljevega pokala, na dveh tekmah je bil boljši "palček" Leganés.

Real je prvo tekmo v gosteh dobil z 1:0, na povratni pa proti moštvu z obrobja španske prestolnice izgubil (1:2), potem ko je goste, ki so sploh prvič igrali v četrtfinalu pokala, po 31 minutah v vodstvo popeljal Javier Eraso, odločilni gol pa je dosegel Gabriel Pires v 55. minuti. V 47. minuti je edini zadetek za domače prispeval Karim Benzema.

cristiano ronaldo Ušel tragediji Šport Ronaldo tarča posmeha, a posledice so vse prej kot smešne

Navijači so domačo ekipo z igrišča pospremili z žvižgi in zahtevami po odhodu trenerja Zinedina Zidana, ki je prevzel krivdo za neuspeh. "Seveda sem odgovoren. Nismo igrali tako, kot bi morali, predvsem v prvem polčasu. Že na prvi tekmi nismo igrali dobro, a smo vsaj zmagali. Težko je to sprejeti. Imeli smo 90 minut, da opravimo svoje delo, pa ga nismo," je dejal Zidane.

Zanj in za klub je tako do konca sezone praktično edina možnost za osvojitev lovorike Liga prvakov, kjer pa Real v osmini finala čaka težak tekmec - Paris St. Germain.

V polfinalu španskega pokala so doslej že Valencia, Sevilla in Leganés, nocoj pa boj za najboljšo četverico čaka še Barcelono in njenega mestnega tekmeca Espanyol, ki je na prvi tekmi na domači zelenici zmagal z 1:0.

Copa del Rey, četrtfinale (povratne tekme):

Real Madrid - LEGANÉS 1:2 (0:1)  /1:0/
Benzema 47.; Eraso 31., Gabriel 55.

Alavés - VALENCIA 2:1** (0:0)  /1:2/
El Haddadi 73., Sobrino 86.; Mina 77.

SEVILLA - Atlético Madrid 3:1 (1:1)  /2:1/
Escudero 1., Banega 48./11m, Sarabia 79.; Griezmann 13.

Četrtek:
Barcelona - Espanyol  /0:1/

ABC - napredovali v polfinale
/X:Y/ - izid prve tekme
* - po podaljšku
** - po enajstmetrovkah

Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 13:15 25.januar 2018.

    No novinari ste videli kako igra vaš dobitnik zlate žoge?? Lahko je sram vse,ki so gloasovali za Ronalda saj si te lovorike ne zasluži seveda pa si pri vas novinarjih lahko to lovoriko KUPI!! Samo poglejte koliko je mladih mnogo ...prikaži večo bolših igralcev od tega vašega Ronalda pa ne dobijo nič zato,ker so pošteni in ne plačujejo za priznanja!!